Orientační nabídka


 

V průmyslové zóně Triangle u Žatce kraj připravuje další důležitou etapu

001
Strategickou průmyslovou zónu (SPZ) Triangle u Žatce čeká další etapa, v rámci které se plánují hned dvě důležité akce - „Zpřístupnění tzv. Staňkovického rozptylu malým a středním investorům“ a „SPZ Triangle - likvidace splaškových vod.“
Tisková zpráva z 8. 9. 2010
 

 
 

Nyní se na plánované akce v průmyslové zóně zpracovává dokumentace k územnímu řízení, aby po získání stavebního povolení mohli stavaři zahájit práce. „Zpřístupnění tzv. Staňkovického rozptylu malým a středním investorům“ zahrnuje vybudování účelové silniční komunikace, rozvodů inženýrských sítí na plyn, pitnou a užitkovou vodu a elektřinu, dále se vybuduje splašková a dešťová kanalizace. Akce „SPZ Triangle - likvidace splaškových vod“ počítá s vybudováním nové čističky odpadních vod Triangle a rozšíření splaškové kanalizace.

Biologická čistička bude vybudována pro plnou předpokládanou kapacitu průmyslové zóny. Zatím se technologie nainstaluje pouze pro třetinovou kapacitu s možností rychlé reakce v případě příchodu nových investorů. Stavba se bude skládat z objektů: provozní budova, vlastní čistící technologie, technologie úpravy čistírenských kalů, oplocení atd. Součástí území je i územní rezerva pro případnou výstavbu čistírny technologických průmyslových vod.

V současné době je na stavbách, které tvoří předmět budoucí žádosti o III. etapu spolufinancování přípravy SPZ Triangle, vydáno územní rozhodnutí pro výstavbu nové čističky odpadních vod  Triangle a rozšíření splaškové kanalizace. Bylo také zahájeno zpracování dokumentace ke stavebnímu povolení, které by mělo být zajištěno na přelomu let 2010 a 2011.

Do konce roku 2010 je reálný předpoklad, že bude vydáno jak územní rozhodnutí, tak i stavební povolení na všechny stavební objekty. Také by měl být vybrán zhotovitel obou akcí.

Odhaduje se, že celkové náklady akce „Zpřístupnění Staňkovického rozptylu pro malé a střední investory“ budou zhruba 84 milionů korun a akce „SPZ Triangle – likvidace splaškových vod“ vyjde na 125 milionů korun. III. etapa přípravy SPZ Triangle tak dohromady spolyká více než 200 milionů korun. Minimální podíl Ústeckého kraje na financování těchto staveb bude představovat částku zhruba 52 milionů korun.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 8.9.2010 / 8.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém