Orientační nabídka


 

V rámci projektu EU-MED-EAST se Ústecký kraj bude věnovat lidským zdrojům

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Již třetí schůzka koordinační skupiny projektu EU-MED-EAST se uskutečnila 1. února v Drážďanech. Hlavním cílem tohoto projektu, do kterého je v současné době zapojeno kromě Ústeckého kraje dalších pět regionů z České republiky, Polska a Německa, je rozvoj přeshraniční spolupráce v oblasti zdravotnictví a sociální péče. Ústecký kraj na jednání koordinační skupiny reprezentoval člen krajské rady Vladimír Záhorský a zástupci odborů zdravotnictví a sociálních věcí krajského úřadu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2.2. 2005

 

V rámci projektu EU-MED-EAST se Ústecký kraj bude věnovat lidským zdrojům

 

Již třetí schůzka koordinační skupiny projektu EU-MED-EAST se uskutečnila 1. února v Drážďanech. Hlavním cílem tohoto projektu, do kterého je v současné době  zapojeno kromě Ústeckého kraje dalších pět regionů z České republiky, Polska a Německa, je rozvoj přeshraniční spolupráce v oblasti zdravotnictví a sociální péče. Ústecký kraj na jednání koordinační skupiny reprezentoval člen krajské rady Vladimír Záhorský a zástupci odborů zdravotnictví a sociálních věcí krajského úřadu.

Projekt EU-MED-EAST by měl působit v několika tématických oblastech: zdravá a sociální města, přeshraniční zdravotní prevence a péče, lidské zdroje a starší a postižení lidé. Ústecký kraj se zaměří především na téma lidských zdrojů.  V rámci této oblasti si projekt klade za cíl rozvoj vzdělávání a posílení přeshraniční mobility odborných pracovních sil. Hlavní roli by pak v této věci měl sehrát rozvoj spolupráce mezi zdravotnickými zařízeními v jednotlivých státech. „Během jednání jsme našim partnerům z Polska a Německa představili konkrétní záměry. Půjde například o semináře zaměřené na vzdělávání pracovníků v sociálních službách nebo výměnu zkušeností zdravotnického personálu nebo zástupců managementu zdravotnických zařízení. V rámci našeho projektu se také pokusíme vytvořit síť pracovišť nabízející praxi těm, kteří se na práci ve zdravotnictví nebo sociální oblasti teprve připravují,“ řekl  V. Záhorský.  

Dalším významným bodem jednání byl také návrh smlouvy o poskytnutí finančních prostředků, který připravila německá strana. Po jejím schválení krajskou radou získá kraj na projektovou přípravu a financování rozjezdu celého projektu z evropských zdrojů 92 tisíc euro. Celkový objem financí vyčleněných na tento projekt, který potrvá dva roky, je 847 000 euro, přičemž Evropská unie k jeho realizaci přispěje bezmála třemi čtvrtinami.

Své projekty realizované v rámci EU-MED-EAST představili také zástupci polských a německých partnerů. Například město Drážďany ve spolupráci s největší německou zdravotní pojišťovnou připravuje průzkum přeshraniční mobility pacientů.  Prostřednictvím telefonického dotazování bude v rámci tohoto projektu zjišťovat zda pacienti z příhraničních regionů využívají zdravotnická zařízení v sousedních zemích. Na otázky spojené s touto problematikou by mělo  v průběhu druhého čtvrtletí letošního roku odpovídat 2400 respondentů ze Saska, Braniborska, Dolnoslezského a Lubušského vojvodství a Ústeckého a Libereckého kraje.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.2.2005 / 4.2.2005 | Zveřejnit do: 4.3.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém