Orientační nabídka


 

V soutěži Kovo Junior 2011 zvítězil Daniel Kaiser

a
Celostátní finále soutěže žáků třetích ročníků učebního oboru obráběč kovů (23-56-H/01 nebo 001) se pod názvem Kovo Junior 2011 uskutečnilo ve dnech 30. a 31. března ve Střední škole technické a automobilní v Chomutově.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 1. dubna 2011

Tato příspěvková organizace  Ústeckého kraje připravila pro dvaadvacet účastníků soutěže z jedenácti krajů ČR (vždy po dvou zástupcích) pro dvoudenní klání důstojné prostředí.  Vyhlašovatel akce – Cech KOVO ČR – dal všem dva praktické úkoly – zhotovení součásti podle výrobní dokumentace na univerzálním soustruhu a potom  změření výrobku určenými měřidly. Závěrečné vyhodnocení soutěže, která je zařazena  do celostátní soutěže České ručičky a jež vyvrcholí  v červnu v Brně, proběhlo v koncertním sálu ZUŠ v Jirkově a ceny předával také krajský zastupitel a předseda výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost Oldřich Bubeníček. Dodejme ještě, že soutěž byla i v letošním školním roce organizována jako tříkolová - do celostátního kola se museli ti nejlepší probojovat přes školní klání a přes krajská kola. Je potěšitelné, že v celostátní soutěži mladých obráběčů zvítězil Daniel Kaiser z pořadatelské chomutovské školy. Další pořadí: 2. Lukáš Zajíc  -  Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Turnov, 3. Martin Straka – Střední odborné učiliště Svitavy.

   „V posledních letech Ústecký kraj výrazně podporuje učební obory na svých středních  školách a patří mezi ně samozřejmě i  strojírenské obory.  Proto jsem rád, že celostátní finále proběhlo v našem kraji. Velké ocenění si zaslouží Střední škola technická  a automobilní Chomutov za  organizaci nejen finále, ale i krajského kola.  Na závěrečném vyhodnocení zaznělo, že české země patřily ke strojírenské špičce Evropy již před sto a více lety. A bez obráběčů kovů nemůžeme  na tradici navázat. A nyní je doba, kdy se musí prestiž učebních oborů v našem školství obnovit obecně,“ řekl nám Oldřich Bubeníček.

1

2
K vítězství blahopřeje Danielu Kaiserovi krajský zastupitel Oldřich Bubeníček

3
Vedle vítěze jsou vlevo Lukáš Zajíc a na bronzovém "stupni" Martin Straka 

 Snímky: Igor Zehl

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 1.4.2011 / 1.4.2011 | Schváleno / Zrušeno: 1.4.2011 / 30.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém