Orientační nabídka


 

V teplické střední škole gastronomie pokračují praktické maturity

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V teplické střední škole gastronomie pokračují praktické maturity
Praktické maturitní zkoušky probíhají také na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti gastronomie v Teplicích. Pozvání ke slavnostní tabuli, u které mají maturanti předvést co se za uplynulé čtyři roky naučili, přijal 15. května také náměstek hetmana Petr Fiala.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.5.2006

 

V teplické střední škole gastronomie pokračují praktické maturity

 

Praktické maturitní zkoušky probíhají také na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti gastronomie v Teplicích. Pozvání ke slavnostní tabuli, u které mají maturanti předvést co se za uplynulé čtyři roky naučili, přijal 15. května také náměstek hetmana Petr Fiala. „Pozvání od vedení školy jsem přijal velmi rád. Gastronomické obory mají na této škole dlouholetou tradici a musím říct, že studenti byli k praktické zkoušce výborně připraveni. Podle toho jak skvěle byla připravena slavnostní tabule bych usuzoval, že nebudou mít problém najít po maturitě uplatnění v praxi,“ řekl Petr Fiala.

            Zásadní změna čeká školu v září letošního roku, kdy dojde k přejmenování na Hotelová škola Teplice. V nabídce jednoho studijního a tří učebních oborů se nic nemění. Významným oceněním práce všech učitelů a žáků školy byla únorová pozvánka „hradního protokolu“ k zajištění obsluhy při pořádání slavnostního oběda u příležitosti státní návštěvy polského prezidenta v České republice. Akce se zúčastnilo více než 40 žáků školy v doprovodu 3 odborných učitelů.

            V budoucnu se chce škola podílet na možnosti vysokoškolského studia v oborech hotelnictví a cestovního ruchu. Jednou z reálných variant je spolupráce s UJEP v Ústí nad Labem. „O této snaze vím již delší dobu a plně jí podporuji. Rozvoj cestovního ruchu a vše co s tím souvisí je jednou z priorit Ústeckého kraje,“ dodal Petr Fiala.

Součástí školy, která je příspěvkovou organizací kraje, je také jídelna „U Kantora“, která slouží odbornému výcviku a zajišťuje nejen stravování pro žáky a pracovníky školy ale i pro veřejnost. V loňském roce byla zahájena její celková rekonstrukce, na kterou kraj vyčlenil více než  40 milionů korun. Ukončena by měla být na podzim letošního roku.

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

V teplické střední škole gastronomie pokračují praktické maturity

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.5.2006 / 16.5.2006 | Zveřejnit od-do: 16.5.2006-16.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém