Orientační nabídka


 

V Ústavu sociální péče Brtníky začíná rozsáhlá rekonstrukce

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Ústavu sociální péče Brtníky začíná rozsáhlá rekonstrukce
V těchto dnech začíná celková rekonstrukce objektu Ústavu sociální péče Brtníky. Ústecký kraj jako zřizovatel ústavu uvolnil na tuto investiční akci ze svého rozpočtu bezmála 38 milionů korun.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 6. 6. 2007

 

V Ústavu sociální péče Brtníky začíná rozsáhlá rekonstrukce

 

V těchto dnech začíná celková rekonstrukce objektu Ústavu sociální péče Brtníky. Ústecký kraj jako zřizovatel ústavu uvolnil na tuto investiční akci ze svého rozpočtu bezmála 38 milionů korun.

„Rekonstrukce bude řešit celou řadu letitých problémů, se kterými se klienti ústavu i jeho zaměstnanci musí potýkat. Asi nejdůležitější změna se týká způsobu vytápění. Dosud bylo topení i ohřev teplé vody řešeno kotelnou na uhlí, která je v havarijním stavu. Po rekonstrukci bude ústav topit elektřinou a do budoucna se počítá i s ohřevem vody pomocí solárních panelů. Díky tomuto kroku, odstraníme také nedostatky, které byly zjištěny při provedeném energetickém auditu,“ řekl náměstek hejtmana Petr Fiala. Změna způsobu vytápění si vyžádá výstavbu nové trafostanice. Prostor bývalé kotelny na uhlí pak bude po jejím vyklizení rekonstruován na prádelnu a prostory pro rehabilitaci, včetně vodní.

            V rámci rekonstrukce bude také realizována půdní vestavba. Do ní by se měly přestěhovat kanceláře ústavu. „Uvolněné prostory budou využity pro potřeby klientů. Vzniknou nové pokoje a zlepší se úroveň stávajících. Lepší zázemí pro svou práci bude mít i personál ústavu,“ přibližuje záměr kraje Petr Fiala.

             Klienti budou po čas rekonstrukce přestěhováni do zbývajících objektů ústavu sociální péče. Ústav také pronajal v bezprostředním sousedství náhradní prostory, kde budou pracovat terapeutické dílny. O přibližně sedmdesát klientů Ústavu sociální péče Brtníky v současné době pečuje 44 zaměstnanců. „Tento ústav má velkou tradici a péče o klienty je v něm opravdu příkladná. Jsem rád, že rekonstrukci hlavního objektu, o které jsem mluvil s vedením ústavu při své návštěvě loni v prosinci, se podařilo rozjet. Stavební práce budou poměrně rozsáhlé a určitě bude náročná jak pro klienty tak i pro jeho zaměstnance. Myslím ale, že po jejím skončení budou mít k dispozici nesrovnatelně lepší podmínky než dosud,“ uzavírá Petr Fiala.  

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.6.2007 / 6.6.2007 | Zveřejnit od-do: 6.6.2007-6.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém