Orientační nabídka


 

V Ústeckém kraji se konal Kanadský obchodní den

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Ústeckém kraji se konal Kanadský obchodní den
Rozvoj obchodní spolupráce mezi podnikateli z Ústeckého kraje a Kanady byl hlavním tématem Kanadského obchodního dne, které se konal 16. března v Ústí nad Labem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 16.března 2006

 

V Ústeckém kraji se konal Kanadský obchodní den

 

Rozvoj obchodní spolupráce mezi podnikateli z Ústeckého kraje a Kanady byl hlavním tématem Kanadského obchodního dne, které se konal 16. března v Ústí nad Labem. Ústecký kraj na tomto setkání kanadského velvyslance Bruce Jutzi s početnou skupinou podnikatelů z našeho regionu zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. „Velmi mě těší, že podnikatelé mají o možnosti spolupráce se zahraničními firmami zájem. Krajská samospráva se intenzivně snaží podporovat ekonomický rozvoj našeho regionu a  je pro ní tedy důležité vše, co může přinést místním firmám nové zakázky nebo přilákat nové investory do našeho regionu. Statistika říká, že do Kanady míří z Čech především strojírenské produkty, obráběcí a tiskařské stroje, traktory, sklo, bižutérie, pivo, sportovní potřeby a osobní automobily. Některé z těchto výrobků mají svůj původ, ať už přímo nebo nepřímo, v našem kraji.  Rozvoj obchodní spolupráce a zvýšení českého exportu je tedy nejen našim obecným zájmem, ale přímo se našeho regionu dotýká,“ řekl náměstek a zástupce hejtmana v úvodu setkání.

I když objem vzájemného obchodu mezi Kanadou a Českou republikou rok od roku roste,       v celkové obchodní bilanci Kanady netvoří zdaleka obchod s Českou republikou nejvýznamnější část. „A stejně je tomu i u investic kanadských společností v Česku. Jednou z hlavních příčin nízké míry investic je podle odborníků velmi slabé obecné povědomí o České republice. Situaci by mohla zvrátit vyšší viditelnost ČR za oceánem. Pro vytváření obchodních vztahů a naplňování investičních příležitostí je povědomí o konkrétní zemi více než důležité. Doufám, že i dnešní setkání této věci napomohlo. Náš kraj může nabídnout kanadským firmám zajímavé obchodní a investiční příležitosti,“ poznamenal Radek Vonka.

Uspořádání kanadského obchodního dne vychází z iniciativy obchodního oddělení Velvyslanectví Kanady v Praze, které podobné akce v regionech České republiky pořádá v rámci svých aktivit podporujících kanadsko – českou spolupráci. Na přípravě akce se podílela Krajská hospodářská komora. Kromě informativních vystoupení představitelů kanadského velvyslanectví, Ústeckého kraje, hospodářské komory nebo Kanadské obchodní komory v České republice měli podnikatelé také příležitost k individuálním jednáním se zástupci obchodního oddělení Velvyslanectví Kanady.

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a kanadský velvyslanec Bruce Jutzi
Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a kanadský velvyslanec Bruce Jutzi

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.3.2006 / 16.3.2006 | Zveřejnit od-do: 16.3.2003-16.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém