Orientační nabídka


 

V Ústeckém kraji se zrodila gastro hvězda

V Karlových Varech se uskutečnil 24. ročník prestižní kuchařské soutěže Lázeňský pohárek. Zabodovala v něm Rozálie Michlová ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Roudnici nad Labem, která vybojovala první místo v kategorii cukrář.
Tisková zpráva ze dne 18. ledna 2024
01
 

 
 
Letošní ročník prestižní a respektované celorepublikové soutěže mladých cukrářů a kuchařů se konal v karlovarském Grandhotelu Pupp. Soutěžní klání se tradičně skládalo ze dvou částí – pódiového vystoupení a výstavy. Nejlepší cukrářský výkon předvedla Rozálie Michlová z roudnické Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, která si tak rozšířila svou medailovou kolekci o další cenný kov. V minulém roce například vyhrála celorepublikovou soutěž Gastro Junior Bidfood Cup.

Skvělý výkon má na svém kontě také Lukáš Konvalinka z téže školy, který se umístil v bronzovém pásmu v kategorii kuchař. Vítězkou této kategorie se stala Karolína Zajícová z OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava. 

Kuchařskou a cukrářskou soutěž Lázeňský pohárek pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Jejím smyslem je mimo jiné rozvoj dovedností nastupující generace kuchařů a cukrářů.

1
Rozálie Michlová a Lukáš Konvalinka reprezentovali roudnickou školu na prestižní soutěži (Foto: 3 x SOŠ a SOU Roudnice nad Labem)

 

2
Rozálie Michlová ovládla cukrářskou kategorii

 

3
Společná fotografie

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 18.1.2024 / 18.1.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém