Letošní ročník prestižní a respektované celorepublikové soutěže mladých cukrářů a kuchařů se konal v karlovarském Grandhotelu Pupp. Soutěžní klání se tradičně skládalo ze dvou částí – pódiového vystoupení a výstavy. Nejlepší cukrářský výkon předvedla Rozálie Michlová z roudnické Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, která si tak rozšířila svou medailovou kolekci o další cenný kov. V minulém roce například vyhrála celorepublikovou soutěž Gastro Junior Bidfood Cup.
Skvělý výkon má na svém kontě také Lukáš Konvalinka z téže školy, který se umístil v bronzovém pásmu v kategorii kuchař. Vítězkou této kategorie se stala Karolína Zajícová z OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava.
Kuchařskou a cukrářskou soutěž Lázeňský pohárek pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Jejím smyslem je mimo jiné rozvoj dovedností nastupující generace kuchařů a cukrářů.

Rozálie Michlová a Lukáš Konvalinka reprezentovali roudnickou školu na prestižní soutěži (Foto: 3 x SOŠ a SOU Roudnice nad Labem)

Rozálie Michlová ovládla cukrářskou kategorii

Společná fotografie