Orientační nabídka


 

V ústeckém Sv. Vojtěchu zahájil Radek Vonka výstavu "Hranice, které spojují"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V ústeckém Sv. Vojtěchu zahájil Radek Vonka výstavu
V kostele Sv. Vojtěcha v Ústí nad Labem byla slavnostní vernisáží zahájena výstava o možnostech přeshraniční spolupráce "Hranice, které spojují". Za Ústecký kraj ji zahájil náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26. dubna 2007

V ústeckém Sv. Vojtěchu zahájil Radek Vonka výstavu „Hranice, které spojují“

Centrum komunitní práce Ústí nad Labem spolu s Privatinstitut für Regional und Unternehmensentwicklung z německého Chemnitz  a ve spolupráci s Euroregionem Labe/Elbe a d. připravily na příštích čtrnáct dní pro obyvatele i návštěvníky krajského města výstavu s názvem „Hranice, které spojují“. Ve čtvrtečním podvečeru 26. dubna ji uvedl na slavnostní vernisáži mezi jinými náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.

            Výstava se koná v rámci přeshraničního projektu Česko –německé agentury (CEGA) v kostele Svatého Vojtěcha v Ústí nad Labem a je prezentací možností přeshraniční spolupráce, která po nedávném podpisu společné deklarace Ústeckého kraje se Svobodným státem Sasko a jeho prezídii v Chemnitz a Drážďanech nabývá na intenzitě.

            „Hranice mezi našimi státy byly vždycky tu více, jindy méně propustné a dnes už se opravdu stávají jen čarami na mapách kartografů, řekl Radek Vonka. „Češi i  Němci, občané Ústeckého kraje i sousedního Saska, se dnes setkávají nejen na turistických cestách, rychle narůstá intenzita výměny zboží a služeb, ale jsou už také schopni potkávat se a spolupracovat v rámci neziskových organizací, škol, zařízení sociálních služeb a společně řeší například i zapojování handicapovaných osob do pracovního procesu, v oblasti aktivního využívání volného času,  rozvoji zručnosti, nápaditosti nebo komunitního plánování. Jsme opravdu součástí společné Evropy a jistě to umocní i naše blízké zapojení do Schengenského prostoru.“

            Včera otevřená výstava přibližuje na několika desítkách panelů činnost i vzájemnou spolupráci například středních škol, domovů pro seniory či  osoby zdravotně postižené, představují se tu chráněné dílny včetně výrobků  jejich zručných klientů, občanská sdružení, charity, poradny pro integraci a další desítky organizací a zařízení, a to z velké části Ústeckého kraje i Saska. Opravdu už tak hojnou účast na vernisáži rozšířili také delegáti mezinárodní konference o sociální ekonomice (krajský úřad kraje, 26. – 27. 4.).

            Výstava, která je realizována za finanční podpory Evropské unie v rámci iniciativy společenství Interregn IIIA, potrvá v kostele Sv. Vojtěcha (u Dominikánského kláštera) až do 11. května. Během čtrnácti dnů tu budou organizátoři nabízet veřejnosti také bohatý doprovodný kulturní program včetně uměleckých vystoupení našich i německých souborů, filmových projekcí a  řemeslných kurzů, připravují se také autorská čtení či přednášky o společné historii obou národů nebo o patnácti letech existence Euroregionu Elbe/Labe.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

V ústeckém Sv. Vojtěchu zahájil Radek Vonka výstavu

V ústeckém Sv. Vojtěchu zahájil Radek Vonka výstavu

V ústeckém Sv. Vojtěchu zahájil Radek Vonka výstavu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.4.2007 / 27.4.2007 | Zveřejnit od-do: 27.4.2007-27.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém