Orientační nabídka


 

V Ústí nad Labem byla otevřena ekoporadna

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Ústí nad Labem byla otevřena ekoporadna
Vůbec první ekoporadna v Ústeckém kraji byla 19.června otevřena v Ústí nad Labem. Vznikla v rámci krajského projektu "Ústecký kraj - kraj přírody i člověka".
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19.6.2006

 

V Ústí nad Labem byla otevřena ekoporadna

 

Vůbec první ekoporadna v Ústeckém kraji byla 19.června otevřena v Ústí nad Labem. Vznikla v rámci krajskéhoprojektu„Ústecký kraj – kraj přírody i člověka“, pro který získal Ústecký kraj z Evropského sociálního fondu finanční podporu více než 11 miliónů korun. Zřizovatelem ekoporadny je 4. základní organizace Českého svazu ochránců přírody Tilia. Slavnostního otevření ekoporadny se zúčastnil hejtman Jiří Šulc, jeho náměstek a zástupce Radek Vonka a krajský radní Jan Kubata.

„Jsem rád, že se podařilo vznik ekoporadny dotáhnout do úspěšného konce. Může sloužit jako další příklad toho, že spolupráce kraje a neziskového sektoru opravdu probíhá a má reálné výsledky,“ řekl v úvodu slavnostního otevření  hejtman Jiří Šulc.

Ekoporadna se bude věnovat širokému spektru činnosti. Nabídne zájemcům například videotéku zaměřenou na ekologii, odbornou literaturu, asistenci při zpracovávání bakalářských a diplomových prací nebo programy zaměřené na ekologickou výchovu podle přání žadatele (legislativa pro ochranu životního prostředí, třídění odpadu). Chybět nebude ani poradenství pro odborné oblasti (např. ochrana životního prostředí, technologie rekultivačních prací, biodiverzita atd.). Poradna může také zprostředkovat kontakty na odborné konzultanty, poradenství při zpracovávání projektů pro čerpání dotací z EU či organizování přednášek a seminářů zaměřených na životní prostředí a ekologickou výchovu a vzdělávání. „Vzdělávání a informovanost veřejnosti v oblasti ekologie je v našem kraji velmi důležitá. I když se v posledních letech změnilo mnoho k lepšímu, stále máme v našem vztahu k přírodě co napravovat. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na vzniku poradny podíleli,“ řekl Jiří Šulc.

Ekoporadna má sídlo v Domě dětí, W. Churchilla 8, v objektu ICM (informační středisko mládeže) a spolu s odborným pracovníkem k dispozici všem zájemcům v pondělí od 7:00 do 15:30 a ve středu od 10.00 do 17.30. Pracovníky ekoporadny pro případné konzultace je možné kontaktovat na tel .č. 475 200 510, 475 209 922 popř. na email: tiliacz@volny.cz

Garantem a koordinátorem  projektu Ústecký kraj – kraj přírody i člověka“, v jehož rámci ekoporadna vznikla, je odbor evropských projektů Krajského úřadu Ústeckého kraje. Kromě ekoproradny v Ústí nad Labem díky němu vzniknou poradenská a informační centra také při Domě Dětí a mládeže v Postoloprtech, Střední zemědělské a ekologické škole v Žatci, při Gymnáziu v Kadani a v Bílině. Kromě toho také projekt napomůže k rozšíření činnosti  environmentálních poradenských a informačních center, která jsou již v provozu (Centrum ekologické výchovy Meluzína Děčín – Libverda, Ekocentrum města Děčín, Občanské sdružení Šťovík Teplice, Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, Podkrušnohorský zoopark Chomutov). Na realizaci projektu se kromě Ústeckého kraje, který je příjemcem zmiňované dotace ve výši 11 milionů korun, podílí 6 partnerů , kterými jsou Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, Český svaz ochránců přírody Tilia   Ústí nad Labem, Podkrušnohorský zoopark Chomutov, EKODOMOV se sídlem v Praze, Fakulta životního prostředí UJEP Ústí nad Labem a Střední školy Educhem, a.s., Meziboří. 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

V Ústí nad Labem byla otevřena ekoporadna

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.6.2006 / 19.6.2006 | Zveřejnit od-do: 19.6.2006-19.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém