Orientační nabídka


 

V Ústí začala konference Světové zdravotnické organizace WHO (2. část)

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
. Podle některých delegátů lze například očekávat zvýšený zájem pacientů z Německa o ošetření v České republice. Tento zájem by mohl být motivován především kvalitní a zároveň levnou péčí, kterou mohou tuzemské nemocnice nabídnout. Tuto problematiku bude podle delegátů nutné do budoucna přijetím nových zákonů a přímou spoluprací na regionální úrovni.
 

 
 

Ústecký kraj hostil konferenci světové zdravotnické organizace

(pokračování tiskové zprávy V Ústí začala konference Světové zdravotnické organizace WHO)

 

Tisková zpráva z 31.10.2003

 

               Ústecký kraj v minulém týdnu hostil 11. výroční konference Světové zdravotnické organizace (WHO) - Regiony pro zdraví. Tato dvoudenní akce se uskutečnila pod záštitou ministryně zdravotnictví Marie Součkové a hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce.  
               Program WHO pro regiony je postaven především na budování sítě takzvaných „zdravých měst“.  Tato síť začala vznikat v roce 2002 a v současné době zahrnuje 30 regionů z 19 zemí, což představuje zhruba 80 milionů obyvatel. Síť si klade za cíl podporovat zpracování zdravotnických koncepcí a strategií na regionální a národní úrovni. V rámci tohoto programu pracují také zástupci Ústeckého a Moravskoslezského kraje. Tyto regiony mají jako jediné z České republiky mají zastoupení v síti regionů WHO.
               Účastníci jednání se zabývali i problémy ve zdravotnictví, které jsou spojené s rozšířením Evropské unie (EU). Zástupci Světové zdravotnické organizace upozornili během jednání přistupující státy na nebezpečí rozmělnění zdravotní péče při její transformaci a vyslovili se pro zachování komplexnosti a dosažitelnosti zdravotní péče pro všechny sociální vrstvy. 
               V souvislosti s rozšířením EU diskutovali účastníci konference také o problematice pohybu pacientů a zdravotnického personálu mezi jednotlivými státy. Podle některých delegátů lze například očekávat zvýšený zájem pacientů z Německa o ošetření v České republice.  Tento zájem by mohl být motivován především kvalitní a zároveň levnou péčí, kterou mohou tuzemské nemocnice nabídnout. Tuto problematiku bude podle delegátů nutné do budoucna přijetím nových zákonů a přímou spoluprácí na regionální úrovni.
 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.11.2003 / 3.11.2003 | Zveřejnit od-do: 3.11.2003-3.12.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém