Orientační nabídka


 

V Bruselu obdivují krásy Ústeckého kraje

Před budovou Evropské komise Berlyamont v Bruselu se mohou lidé přes léto kochat krásami Ústeckého kraje. Od 1. července do 30. září 2022 zde probíhá výstava Klenoty Česka / Jewels of Czechia, která představuje přírodní krásy, kulturní památky a architektonické skvosty České republiky. Ústecký kraj je zde prezentován na šesti panelech.
Tisková zpráva ze dne 23. srpna 2022
Výstava v Bruselu
 

 
 
Výstava vznikla pod záštitou Věry Jourové, místopředsedkyně Evropské komise, a za podpory Evropské unie a Ministerstva zahraničních věcí České republiky při příležitosti předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Cílem projektu je inspirovat návštěvníky výstavy k dalšímu poznávání naší krásné země.

Výstavu tvoří 63 panelů, na nichž je umístěno celkem 120 barevných velkoformátových fotografií, které diváka seznámí s nejatraktivnějšími destinacemi České republiky. Rovnoměrně jsou zastoupeny všechny regiony, krajská města, naše přední historické památky, včetně památek zapsaných na seznamech UNESCO, přírodní památky, v čele s národními parky, a další zajímavosti České republiky. 

Ústecký kraj se zde návštěvníkům představuje na šesti panelech, a to prostřednictvím deseti fotografií. Ty velmi důstojně zobrazují města Lovosice, Louny, Litoměřice, Teplice, Děčín a Ústí nad Labem. Na panelech nechybí ani Porta Bohemica, Pravčická brána, Žernosecké jezero, pevnost Terezín, hrad Střekov či Masarykovo zdymadlo.

Autorem fotografií je Libor Sváček. Celý soubor byl vybrán z autorské fotografické publikace ČESKÁ REPUBLIKA – To nejlepší z Čech, Moravy a Slezska (Vydavatelství MCU, 1. vydání 2021). 

Výstava Klenoty Česka v Bruselu
V Bruselu probíhá výstava Klenoty Česka

 

Jáchymov a Louny
 

Litoměřice a Lovosice
 

Pravčická brána a Panská skála
 

Teplice a Děčín
 

Pevnost Terezín a Porta Bohemica
 

Ústí nad Labem
 


 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 23.8.2022 / 23.8.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém