Orientační nabídka


 

V Ústí nad Labem má vyrůst Transformační centrum Ústeckého kraje

Radní Ústeckého kraje pro oblast strategie přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková přivítala na krajském úřadě Radanu Leistner Kratochvílovou, ředitelku odboru podpory transformace na nízkouhlíkovou ekonomiku z Ministerstva životního prostředí.
Tisková zpráva ze dne 20. srpna 2021
05
 

 
 
Návštěvě z ministerstva radní společně s pracovníky odboru strategie přípravy a realizace projektů představila strategický projekt Ústeckého kraje s názvem „Transformační centrum Ústeckého kraje“, které by mělo v letech 2024–2025 vyrůst v Ústí nad Labem. 

Krajské transformační centrum by mělo řešit hlavně čtyři základní pilíře: datové služby, revitalizaci území, podnikání a inovace a v neposlední řadě také energetiku,“ uvedla radní Iva Dvořáková při setkání. Byla také diskutována spolupráce a koordinace dalšího postupu při implementaci Fondu spravedlivé transformace v Ústeckém kraji. 

Dále se návštěva přesunula na UJEP, kde jí byly prezentovány strategické projekty univerzity „RUR - Region univerzitě, univerzita regionu“ a „GET Centre UJEP ‐ Green Energy Technologies Centre of UJEP“. Den v Ústeckém kraji všichni zakončili návštěvou Elektrárny Prunéřov.

Strategické projekty schválila Regionální stálá konference Ústeckého kraje dne 30. června 2021 pro zařazení do Plánu spravedlivé územní transformace a financování z Operačního programu Spravedlivá transformace.

01
Vlevo Radana Leistner Kratochvílová, ředitelka odboru podpory transformace na nízkouhlíkovou ekonomiku z MŽP. Vpravo Iva Dvořáková, radní kraje pro oblast strategie přípravy a realizace projektů

02
Poté se Radana Leistner Kratochvílová přesunula na UJEP, kde měla jednání s rektorem Martinem Balejem

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 20.8.2021 / 20.8.2021 | Zveřejnit od: 20.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém