Orientační nabídka


 

Václav Klaus: Je třeba urychleně vytvořit plán na úrovni vlády

11b
V rámci třídenní návštěvy prezidenta Václava Klause a paní Livie Klausové v Ústeckém kraji ve dnech 18.-20. 10. 2011 jednal ve středu podvečer prezident se starosty měst a obcí Šluknovského výběžku. Důležité jednání proběhlo po setkání s občany v Benešově nad Ploučnicí.
 

 
 

Prezident se podrobně zajímal o názory, zkušenosti a postoje starostů Šluknovska, kde se intenzivně v posledních měsících projevuje sociální napětí. Diskuze se starosty trvala více než hodinu a půl.

 

S návrhem aktivního řešení situace na Šluknovsku vystoupil pak Václav Klaus na setkání se zástupci médií.

 

„Pro řešení situace je třeba urychleně na úrovni vlády vytvořit akční program, plán, který stanoví jasně priority. Takový scénář konkrétních kroků nemůže udělat nikdo jiný než vláda a návrhy musejí  mít šanci realizace,“ řekl novinářům prezident republiky. Uvedl rovněž, že podobný akční plán k postupnému řešení problematiky vyloučených lokalit a sociálního napětí by měl být zpracován na úrovni kraje i jednotlivých měst a obcí.

 

„Jsem velmi ráda, že se Václav Klaus věnoval dlouho diskuzi se starosty. Výstup z tohoto jednání je v souladu s názory kraje,“ uvedla hejtmanka Jana Vaňhová.

 

Senátor a starosta Rumburku Jaroslav Sykáček poděkoval Václavu Klausovi, že se věnuje Šluknovsku a vyjádřil souhlas s jeho stanoviskem, že řešení situace je úkolem pro vládu.

 

Podle Václava Klause se problematika diskutuje již řadu let, pokusy o řešení byly nedůsledné. Starostové jsou podle něj připraveni, pokud dostanou prostor, legislativní zázemí a finanční prostředky udělat řadu věcí na zlepšení situace.

 

Zpracoval: Zdeněk Rytíř, OTI

 

1b
Prezident Václav Klaus, Hejtmanka Jana Vaňhová a starosta Rumburku Jaroslav Sykáček před novináři

2b
Starostové Šluknovska při diskuzi

3b

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 19.10.2011 / 19.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém