Orientační nabídka


 

Vážení kamionů v Ústeckém kraji musí být účinnější

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajský úřad Ústeckého kraje projedná s Policií ČR, Celní správou ČR a Centrem dopravních služeb společný postup při vážení kamionů. Rozhodla o tom na svém jednání 12. 1. 2005 Rada Ústeckého kraje. "Všechny tyto instituce, včetně Ústeckého kraje, disponují vlastními silničními vahami, ovšem jejich akce probíhají v různých termínech. My bychom rádi docílili koordinovaného efektu, kdy by v rámci opakovaných kontrolních akcí byli všichni na silnicích v jeden den," uvedl hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13. 1. 2005

 

Vážení kamionů v Ústeckém kraji musí být účinnější

 

Krajský úřad Ústeckého kraje projedná s Policií ČR, Celní správou ČR a Centrem dopravních služeb společný postup při vážení kamionů. Rozhodla o tom na svém jednání 12. 1. 2005 Rada Ústeckého kraje. „Všechny tyto instituce, včetně Ústeckého kraje, disponují vlastními silničními vahami, ovšem jejich akce probíhají v různých termínech. My bychom rádi docílili koordinovaného efektu, kdy by v rámci opakovaných kontrolních akcí byli všichni na silnicích v jeden den,“ uvedl hejtman Jiří Šulc. Výsledkem opatření by mělo být zavedení takového systému vážení, který by řidičům přetížených nákladních vozů pokud možno znemožnil vyhnout se kontrolním bodům. „Máme poznatky, že přesně tento systém domluv mezi řidiči funguje a my jim to chceme společnými kontrolami, kdy na silnicích bude v jeden den několik vah maximálně ztížit, prostě by neměli úniku“ upřesnil Jiří Šulc.

              Krajští radní konstatovali, že koordinované vážení nákladních automobilových souprav je v Ústeckém kraji nezbytné. Silnice II. a III. třídy jsou v posledních letech nadměrně zatěžovány těžkou kamionovou dopravou, zejména u silničních spojení k hraničním přechodům do Spolkové republiky Německo a v koridorech pro převoz kameniva, uhlí a dalších sypkých materiálů. Po vstupu České republiky do Evropské unie a po zavedení elektronického mýtného ve Spolkové republice Německo od 1. ledna 2005 se tento stav ještě zhoršil a intenzita těžké kamionové dopravy na silnicích v Ústeckém kraji neúměrně vzrostla. Opakované kontroly, zajišťované ve spolupráci s Centrem dopravních služeb a Policií České republiky v loňském roce ukázaly, že téměř každé desáté kontrolované vozidlo jedoucí Ústeckým krajem je přetížené.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.1.2005 / 13.1.2005 | Zveřejnit do: 13.2.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém