Orientační nabídka


 

Ve školství převažují dobré trendy, stále je co zlepšovat

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ve školství převažují dobré trendy, stále je co zlepšovat
Pracovní jednání o aktuální situaci ve školství a o možnostech jeho dalšího rozvoje svolal 29.listopadu náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. Kromě krajských radních Pavla Koudy a Vlastimila Doležala se ho zúčastnili pedagogové středních škol a zástupce krajského pracoviště Národního institutu pro další vzdělávání.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 29. 11. 2005

 

Radek Vonka : Ve školství převažují dobré trendy, stále je co zlepšovat

 

K pracovnímu jednání o aktuální situaci ve školství a o možnostech jeho dalšího rozvoje pozval dnes (29.11.) náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka krajské radní Pavla Koudu a Vlastimila Doležala, pedagogy středních škol, zástupce krajského pracoviště Národního institutu pro další vzdělávání a pracovníky odboru školství mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje.  

„K svolání tohoto jednání mě inspirovalo setkání se zástupci Pedagogického centra. Domnívám se, že toto reprezentativní fórum nám může pomoci přesně popsat aktuální situaci v resortu školství. Jde o to zjistit, zda Ústecký kraj nemá v dané problematice nějaký dluh, byť třeba skrytý, a co pro jeho eventuální nápravu můžeme udělat,“ řekl v úvodu jednání Radek Vonka.

Účastníci schůzky se shodli na tom, že v krajském školství převažují zdravé trendy a i jeho ekonomická stránka funguje bez větších problémů. Hlavní prioritou by podle zástupců kraje i nadále mělo být zvyšování celkové úrovně školství. Účastníci jednání prezentovali své zkušenosti z praxe a seznámili se s koncepcemi pro rozvoj školství, které vznikly v Libereckém, Jihomoravském a Plzeňském kraji. Shodli se v názoru, že Ústecký kraj by měl i nadále věnoval této problematice značnou pozornost a především vytvářet podmínky pro další vzdělávání učitelů, které se zvyšováním úrovně škol v kraji úzce souvisí.

Podle radního Vlastimila Doležala by měly mít různé vzdělávací instituce, které se této problematice věnují, možnost zapojovat se do přípravy jednotlivých programů na základě rovné soutěže. „Nebylo by ale moudré vytvářet další novou instituci, která by toto zastřešovala a řídila. Užitečné by ovšem bylo zajistit úzkou informovanost a spolupráci institucí, které se zabývají rozvojem lidských zdrojů v kraji tak, aby se jednotlivé programy doplňovaly. Zjednodušeně řečeno, aby pravá ruka věděla, co dělá levá,“ konstatoval Vlastimil Doležal, který zastává funkci předsedy výboru pro vzdělávání, výchovu a zaměstnanost Zastupitelstva Ústeckého kraje. Radek Vonka vyslovil v závěru jednání přesvědčení, že krajský systém vzdělávání je správně nastaven a vytváří širokou nabídkou možností, včetně podpory dalšího vzdělávání pedagogů.

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Ve školství převažují dobré trendy, stále je co zlepšovat

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.11.2005 / 29.11.2005 | Zveřejnit od-do: 29.11.2005-29.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém