Orientační nabídka


 

Ve středu proběhnou v Ústí nad Labem Hry II. olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ve středu proběhnou v Ústí nad Labem Hry II. olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje
Dne 21. června 2006 pořádá Ústecký kraj ve spolupráci s Český olympijským výborem, Ústeckým krajským sdružením ČSTV a společností Sport Agency, s.r.o. historicky druhé Hry olympiády dětí a mládeže. Sportovní akce, jejímiž významnými partnery jsou také ČEZ a.s. a Deníky Bohemia, přivítají v krajské metropoli téměř 2000 reprezentantů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19. 6. 2006

 

Ve středu proběhnou v Ústí nad Labem Hry II. olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje

 

Dne 21. června 2006 pořádá Ústecký kraj ve spolupráci s Český olympijským výborem, Ústeckým krajským sdružením ČSTV a společností Sport Agency, s.r.o. historicky druhé Hry olympiády dětí a mládeže. Sportovní akce, jejímiž významnými partnery jsou také ČEZ a.s. a Deníky Bohemia, přivítají v krajské metropoli téměř 2000 reprezentantů. Her se zúčastní nejen výpravy ze sedmi okresů Ústeckého kraje, ale bojovat o medaile v 19 disciplínách přijede i více než dvouset členná výprava z Libereckého kraje. „Ústecký kraj velmi kvituje spolupráci s vedením města a současně vyzdvihuje spolupráci s ČEZ. Tato firma je velmi významným investorem, v našem kraji realizuje nemalé zisky a proto vítám její ochotu podílet se na společenském životě kraje,“ konstatoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka v předvečer zahájení krajské dětské olympiády.

Hry II. olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje budou zahájeny 21. června 2006 v 8.00 hodin v areálu Městského stadionu v Ústí nad Labem. Olympijský oheň zapálí běžec na lyžích Lukáš Bauer, držitel stříbrné medaile z letošních zimních olympijských her, jeden z nejúspěšnějších krajských sportovců. Slavnostní zakončení Olympiády mládeže, v jejím průběhu je pro sportovce do věku 18 let připraveno 930 medailí, proběhne odpoledne, ve sportovní hale TJ Chemička Ústí nad Labem od 15.00 hodin. V rámci programu slavnostního zakončení se představí kulturní a sportovní soubory Ústeckého kraje, dojde k dekorování tři nejúspěšnějších individuálních sportovců, budou dekorováni vítězné okresní výběry dívek, vítězné okresní výběry chlapců a vítězné výpravy pěti nejúspěšnějších okresů. V závěru programu dojde dle protokolu Mezinárodního olympijského výboru k stažení olympijské vlajky, zhasnutí olympijského ohně a zakončení Her II. olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje. „Pořádání těchto her považujeme za prověrku našich schopností vypořádat se s pořadatelstvím třetích celostáních dětských olympijských her, které do Ústeckého kraje svolají v roce 2007 přes 4000 mladých sportovců. Věřím, že tyto hry překonají zatím všechna podobná sportovní klání, pořádaná pod hlavičkou Českého olympijského výboru,“ konstatoval Radek Vonka, který si jako první vyzkoušel, spolu s členem krajské rady Janem Kubatou a zástupcem skupiny ČEZ a.s Vladimírem Balachem, dekorování zlatými medailemi Her II. olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje. Uspořádání těchto her Ústecký kraj podpořil částkou 1 milion korun.

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Tíhu zlaté olympijské medaile si vyzkoušeli Radek Vonka, Jan Kubata a Vladimír Balach, zástupce skupiny ČEZ, a.s.
Tíhu zlaté olympijské medaile si vyzkoušeli Radek Vonka, Jan Kubata a Vladimír Balach, zástupce skupiny ČEZ, a.s.

Jindřich Stádník, člen organizačního výboru olympiády mládeže, předal Radku Vonkovi, jako zástupci pořadatele, jednu ze zlatých medailí
Jindřich Stádník, člen organizačního výboru olympiády mládeže, předal Radku Vonkovi, jako zástupci pořadatele, jednu ze zlatých medailí

Radek Vonka a Jan Kubata si prohlížejí poháry pro vítěze poháry pro vítěze
Radek Vonka a Jan Kubata si prohlížejí poháry pro vítěze poháry pro vítěze

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.6.2006 / 19.6.2006 | Zveřejnit od-do: 19.6.2006-19.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém