Orientační nabídka


 

Ve Vejprtech začalo sochařské sympozium

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Tisková zpráva se zvukovou přílohou
 

Odkazy


 
 

Ve Vejprtech začalo sochařské sympozium

Tisková zpráva z 10.7.2003

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a jeho náměstek Zdeněk Lavička se zúčastnili slavnostního zahájení mezinárodního sochařského sympozia „Kámen a lidé“ ve Vejprtech. Tuto významnou kulturní akci, která se koná již po jedenácté, podpořil Ústecký kraj prostřednictví dotace z rozpočtu odboru kultury a památkové péče krajského úřadu. „Na toto sochařské sympozium jsme uvolnili 150 tisíc korun. Myslím, že se jedná o přínosnou akci, kde je vidět umění netradiční a živé.  Spolu s akcemi Pocta klášterským Brokoffům v Klášterci nad Ohří nebo Mistrovstvím světa v tancích v Ústí nad Labem patří sochařské sympozium mezi sedm projektů, na kterých se Ústecký kraj letos spolupodílí,“ řekl hejtman Jiří Šulc. Celkem kraj na tyto vybrané akce nadregionálního významu uvolní 650 tisíc korun, dále 1,6 milionu korun vyčlenil kraj pro dotační program určený na  podporu kulturních akcí.

            Tradiční sochařské sympozium pořádá Mezinárodní umělecká společnost, o.p.s. Vejprty. Stejně jako v minulých letech i letos se ho zúčastní vedle tuzemských výtvarníků i umělci ze zahraničí. Letos přijeli do Vejprt pracovat s kamenem výtvarníci ze Švýcarska, Bulharska a Ruska.

„Jedná se o významnou akci v Krušných horách a vůbec v kulturním světě. Významnou i tím, že mnohá díla z těchto sympozií byla věnována zdravotnickým zařízením. Ústecký kraj tuto akci nepodporuje poprvé, i když v loňském roce nepřispěl tak vysokou finanční částkou jako v letos. Počítáme ale i s podporou dalších ročníků,“uvedl náměstek hejtmana Zdeněk Lavička.

Obsah mp3 – citace Z. Lavičky

„Především se jedná o významnou akci v Krušných horách, významnou akci v kulturním světě. Kromě jiného významnou i tím, že při mnoha ročnících to, co se vytvořilo, bylo předáno zdravotnickým zařízením v kraji. Ústecký kraj se k sympoziu nehlásí letos poprvé, už v loňském roce akci podpořil - i když ne tak významně finančně, a chtěl by v tomto snažení pokračovat.“

mp3 LSYMPO

Začíná: Především se....

Končí: ...v tomto pokračovat.

Stopáž 0:21

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.7.2003 / 10.7.2003 | Zveřejnit od-do: 10.7.2003-10.8.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém