Orientační nabídka


 

Ve Vysoké Peci vyrostl za rok nový objekt dětského domova

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ve Vysoké Peci vyrostl za rok nový objekt dětského domova
Krajský radní René Budjač, spolu s ředitelkou Krajského úřadu Ústeckého kraje Lydií Šťastnou a dvěma vedoucími odboru navštivili Dětský domov ve Vysoké Peci, kde žije 32 klientů. Polovina z nich od února v novém dvojdomku, který byl letos po novém roce zkolaudován.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  23.2.2006

 

Ve Vysoké Peci vyrostl za rok nový dům zdejšího  dětského domova

 

Ke stávající budově Dětského domova Vysoká Pec přibyl za rok zcela nový objekt, který byl letos zkolaudován a od 1. února již slouží šestnácti klientům. Celkem v tomto dětském domově, který je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, žije 32 dětí ve věku od 3 do 17 let. Krajský radní René Budjač, v doprovodu ředitelky Krajského úřadu Ústeckého kraje Lydie Šťastné, vedoucího  odboru školství mládeže a tělovýchovy Štěpána Harašty a vedoucího investičního odboru Jiřího Smrčky  navštívili dnes (23. února) dětský domov, aby se podívali jak se jeho obyvatelům žije v novém.

„Je to bezesporu jeden z našich nejhezčích domovů,“ konstatoval René Budjač a netajil se názorem, že mnoho rodin nemá domácnost vybavenou tak pěkně a kvalitně jako jsou zařízeny nové prostory dětského domova. Ty mají podle nového zákona v podstatě simulovat rodinné bydlení , a proto zde ve 2 výchovných skupinách nechybí například zařízený obývací pokoj, kuchyň, sociální zázemí, ale také pračka a vybavení na sušení a žehlení prádla. „Děti tady musí víc spoléhat víc samy na sebe, obstarat se, prostě jako doma. Dříve, když bydlely až po 10 na pokoji,  měly téměř absolutní servis od personálu a pak, v reálném životě, když opustily dětský domov, si nevědy rady. Nové zázemí, které je moderní, funkční a účelné,  je pro klienty určitě  přitažlivější a  samozřejmě  se také víc líbí,“ poznamenal René Budjač a pochválil i kvalitu práce stavební firmy.

Ústecký kraj spravuje celkem 16 dětských domovů, do nichž od roku 2002 až do 2007, kdy skončí poslední plánované rekonstrukce těchto  objektů,  vloží 400 milionů korun. Nový dvojdomek ve Vysoké Peci postavila firma Metal Quatro s.r. Most. Ústecký kraj za něj zaplatil 13 milionů korun. 

 

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Ve Vysoké Peci vyrostl za rok nový objekt dětského domova

Ve Vysoké Peci vyrostl za rok nový objekt dětského domova

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 24.2.2006 / 24.2.2006 | Zveřejnit od-do: 23.2.2006-23.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém