Orientační nabídka


 

Vedení kraje jednalo se zástupci ministerstev, firmy Hitachi a CzechInvestem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odchod firmy Hitachi z průmyslové zóny Triangle – takové bylo téma kulatého stolu, který se uskutečnil odpoledne 31. 3. na krajském úřadě.
 

 
 

Vedení kraje jednalo se zástupci ministerstev, firmy Hitachi a CzechInvestem

 

     Odchod firmy Hitachi z průmyslové zóny Triangle – takové bylo téma kulatého stolu, který se uskutečnil odpoledne  31. 3. na krajském úřadě. Zasedli u něj hejtmanka kraje Jana Vaňhová, její náměstci Pavel Kouda a Arno Fišera, výkonný ředitel Hitachi Home Electronic Czech John Conlon, generální ředitelka CzechInvestu Alexandra Rudyšarová, ředitel odboru politiky zaměstnanosti ministerstva práce a sociálních věcí Štefan Duháň, ředitel odboru podnikání ministerstva průmyslu a obchodu Marián Piecha, ředitel úřadu práce v Lounech Vratislav Pražák, vedoucí odboru zóny Triangle krajského úřadu Jan Sixta a další zástupci Hitachi, Czech Investu i obou  ministerstev.

 

    V úvodu jednání ředitel Hitachi John Conlon představil průběh uzavírání továrny Hitachi.  Jak uvedl, zaměstnanci firmy zatím výpovědi nedostali, na začátku dubna s nimi management firmy provede pohovory o ukončení pracovního poměru. Současně s pohovory bude probíhat burza práce, které se zúčastní firmy z okolí a pracovní agentury a součástí burzy bude také seminář  úřadu práce.

 

    Důležitým bodem jednání byla problematika vracení investičních pobídek firmou Hitachi. Společnost totiž svým odchodem ze zóny nedodržela podmínky pro jejích získání. Jak uvedla Alexandar Rudyšarová, Czech Invest bude trvat na tom, aby Hitachi veškeré povinnosti a závazky, které vyplývají ze smluv, dodržela.

 

    Vedení Ústeckého kraje otevřelo otázku dalších osudů samotné budovy Hitachi i zóny Triangle jako celku. K budově firmy Hitachi John Conlon řekl, že ji firma nabízí k dispozici případným zájemcům. Nebude však jen pasivně čekat, zda někdo projeví zájem, ale pokusí se sama aktivně vyhledávat investora, který by Hitachi v zóně nahradil. Aktivní hledání nových investorů přislíbili i zástupci Czech Investu a ministerstva průmyslu a obchodu. Zástupci Czech Investu také slíbili, že objekt továrny zahrnou do své nabídky podnikatelských nemovitostí.  „Domnívám se, že by prospělo, kdybychom zónu otevřeli i dalším aktivitám a investorům, než jakým byla dosud určena,“ uvedla v rámci diskuze o budoucnosti Trianglu hejtmanka Jana Vaňhová.

 

Na závěr schůzky se představitelé krajské samosprávy dohodli se zástupci Czech Investu, že v průběhu května uspořádají setkání s investory působícími ve všech zónách Ústeckého kraje. Budou s nimi hovořit o situaci v jejich podnicích a pokusí se jim nabídnout bývalé zaměstnance Hitachi, kteří mají v mnoha případech různé zvláštní kvalifikace. 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 1.4.2009 / 1.4.2009 | Zveřejnit od-do: 31.3.2009-30.4.2009
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Média - OMK
 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém