Orientační nabídka


 

Vedení Krajské zdravotní, a. s., jednalo s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem

V sídle Krajské zdravotní, a. s., proběhla schůzka zástupců jejího vedení v čele s předsedou představenstva Ondřejem Štěrbou a ministrem životního prostředí Richardem Brabcem. Předmětem jednání byla zejména participace Krajské zdravotní, a. s., na dotačních titulech ministerstva životního prostředí.
Tisková zpráva ze dne 19. srpna 2021
KZ, a. s.
 

 
 

Kromě předsedy představenstva doktora Štěrby se za Krajskou zdravotní jednání účastnil také místopředseda představenstva Leoš Vysoudil, člen představenstva Jakub Komárek a generální ředitel společnosti Petr Malý.

Jedním z nejzásadnějších úkolů, které před současným vedením Krajské zdravotní, a. s., stojí, jsou investice do oprav budov jednotlivých zdravotnických zařízení. Absolutní nutností je nyní vytvořit generel – ucelený plán rozvoje nemocnic pro budoucnost. Právě z něj pak vzejdou konkrétní projekty v té dané nemocnici. K naplnění těchto vizí je nutné financování i formou dotací. A právě dotační tituly ministerstva životního prostředí, ze kterých by mohla Krajská zdravotní, a. s., čerpat, byly programem schůzky.

„S panem ministrem jsme probírali možnosti, které se nabízejí v souvislosti s jejich Fondem spravedlivé transformace a s Modernizačním fondem. Získané prostředky bychom rádi vynaložili například na rekonstrukci budov a jejich zateplování nebo na zlepšení energetické odolnosti budov. Tento týden jsme navštívili s představenstvem teplickou nemocnici a tam vidíme hned několik projektů, které by šly takto zafinancovat,“ řekl předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Ondřej Štěrba.

„Jsem rád, že jsem na dnešním jednání s vedením Krajské zdravotní, a. s., mohl informovat o reálných možnostech dotačních titulů na energetické úspory budov, které budou k dispozici v rámci nového Operačního programu Životní prostředí i dalších evropských fondů. První výzvy budou vypsány na začátku příštího roku a je důležité, aby případné projekty do těchto výzev byly připraveny co nejdříve,“ shrnul jednání ministr životního prostředí Richard Brabec.

Zdroj: info@kzcr.eu

KZ, a. s.
Zleva: Petr Malý, Leoš Vysoudil, Richard Brabec, Ondřej Štěrba a Jakub Komárek

 

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 19.8.2021 / 19.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém