Orientační nabídka


 

Vejprty spojuje s Křimovem silnice po generální opravě, kraj investoval 103 milionů korun

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vejprty spojuje s Křimovem silnice po generální opravě, kraj investoval 103 milionů korun
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc převzal v obci Výsluní na Chomutovsku od ředitele firmy SaM silnice a mosty a.s. Dušana Drahoše 21,7 km zrekonstruovaných úseků silnic II/223 a II/224 mezi Křimovem a Vejprty. Společnost zde od 27. března 2007 prováděla na základě smlouvy s Ústeckým krajem generální rekonstrukci, jež si vyžádala 103 milionů korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10. 9. 2007

 

Vejprty spojuje s Křimovem silnice po generální opravě, kraj investoval 103 milionů korun 

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc převzal v obci Výsluní na Chomutovsku od ředitele firmy SaM silnice a mosty a.s. Dušana Drahoše 21,7 km zrekonstruovaných úseků silnic II/223 a II/224 mezi Křimovem a Vejprty. Společnost zde od 27. března 2007 prováděla na základě smlouvy s Ústeckým krajem generální rekonstrukci, jež si vyžádala 103 milionů korun. Její náklady jsou hrazeny z úvěru, který si Ústecký kraj v celkové výši 700 milionů korun zřídil u České Spořitelny a.s. na dopravní stavby a na investice v oblasti zdravotnictví. Slavnostního předání silnic kraji se také zúčastnili člen Rady Ústeckého kraje René Budjač, vedoucí krajského odboru investičního Jiří Smrčka, starostka Vejprt Jitka Gavdunová, starosta Křimova Zdeněk Vokatý, představitelé dodavatelských firem a další hosté.

„Tato silnice je pro horskou oblast Chomutovska klíčová a její význam vzroste po přistoupení České republiky k zemím Schengenské dohody, umožňující volný pohyb osob mezi zeměmi. Stát se k tomuto koutu naší země choval macešsky, dopravní infrastruktura zde byla zanedbávána několik desítek let. To nyní Ústecký kraj, i touto rekonstrukcí, napravuje. Ostatně, výsledky zkvalitnění povrchu silnice jsou okamžitě znát, jízdní doba cesty autem z Chomutova do Vejprt, i díky dokončení obchvatu Chomutova, který garantovala vláda Mirka Topolánka, se nyní zkrátila z původních 40 minut takřka na polovinu,“ konstatoval hejtman. Ten také vyjádřil pochopení pro problémy řidičů, kteří se museli několik měsíců vypořádávat s omezením provozu, nutným kvůli prováděným pracím. „Proto jsme zde nechali umístit tabuli, na níž jsem osobně formuloval omluvu řidičům za dočasné nepohodlí. Kraj tuto silnici vlastní a také za její opravu platí. Já jsem zodpovědný za krajské hospodaření a tak mi nečiní problém se k této odpovědnosti přihlásit,“ konstatoval hejtman.

Provedená generální rekonstrukce silnic spočívala v obnově živičného krytu, výměně stávajících ocelových svodidel a nevyhovujících lanových svodidel starého typu s betonovými sloupky, v seřezání nezpevněných krajnic a v čištění příkopů. Její součásti bylo dále osazení směrových sloupků, výměna poškozených a jinak nevyhovujících dopravních značek a nové vodorovné dopravní značení. Rekonstrukci prováděla společnost SaM silnice a mosty Děčín a.s, pokládku asfaltových směsí zajišťovala pokládková četa SaM silnice a mosty a.s., Česká Lípa. Českolipská společnost také provedla vodorovné dopravní značení.

            Ústecký kraj plánuje v horských oblastech Chomutovska v tomto roce další investice, byť ne tak významné, jakou byla dnes ukončená rekonstrukce Křimov – Vejprty. Krajské zastupitelstvo bude 26. září projednávat rozšířený plán oprav silnic II. a III. tříd za celkem 232 mil. Kč, kde se na Chomutovsku počítá s realizací 5 akcí, na něž je v letošním krajském rozpočtu připraveno 26 mil. Kč.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Ze zahájení rekonstrukce dne 21. 3. 2007. Hejtman Jiří Šulc se omluvil řidičům za problémy, které jim přináší omezení při pracech, prováděných na důležité podhorské silnici za provozu
Ze zahájení rekonstrukce dne 21. 3. 2007. Hejtman Jiří Šulc se omluvil řidičům za problémy, které jim přináší omezení při pracech, prováděných na důležité podhorské silnici za provozu

Rekonstrukce silnic II/223 a II/224 mezi Křimovem a Vejprty probíhala 5,5 měsíce (foto: archiv SaM silnice a mosty a.s.)
Rekonstrukce silnic II/223 a II/224 mezi Křimovem a Vejprty probíhala 5,5 měsíce (foto: archiv SaM silnice a mosty a.s.)

Osobní poděkování hejtmana za dobře odvedené dílo
Osobní poděkování hejtmana za dobře odvedené dílo

Nůžek k přestřižení slavnostní stuhy se chopili vejprtská starostka Jitka Gavdunová, hejtman Jiří Šulc, starosta  Křimova Zdeněk Vokatý a generální ředitel SaM silnice a mosty a.s. Dušan Drahoš
Nůžek k přestřižení slavnostní stuhy se chopili vejprtská starostka Jitka Gavdunová, hejtman Jiří Šulc, starosta Křimova Zdeněk Vokatý a generální ředitel SaM silnice a mosty a.s. Dušan Drahoš

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.9.2007 / 10.9.2007 | Zveřejnit od-do: 10.9.2007-10.10.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém