Orientační nabídka


 

Velké finále „Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou“

001
Už v létě na soustředění odstartovaly velké přípravy a trénink na finále soutěže "Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou", které se konalo 26. listopadu v Praze. Do projektu se zapojilo přibližně 300 dětí z dvaceti českých dětských domovů, mezi které patřil i ten z Lipové u Šluknova, příspěvková organizace Ústeckého kraje. Jeho reprezentanti nakonec slavili velký úspěch.
Tisková zpráva z 29. listopadu 2012
 

 
 

Stovky hodin strávených v tělocvičně trénováním sestav, práce s kostýmy, to vše zaplnilo volný čas dětí, aby ukázaly, co v nich je. Do nácviku se zapojili i vychovatelé, kteří také tančili a byli velkou oporou svých svěřenců.

 

„Již pro nás bylo úspěchem, že s malou skupinkou 13 dětí jsme se pustili do všech sedmi kategorií v tomto projektu a dostali se do superfinále. Byli jsme plní emocí, nastartováni pro co nejlepší výkon a výsledek stál za to,“ popisuje vychovatelka Michaela Modlíková.

 

Děti nakonec získaly 1. místo v kategorii zumba, kde zazářila vedle větších dětí i malá Vaneska, 2. místo v kategorii aerobic mini, která byla pro ty nejmenší děti, 2. místo v kategorii aerobic junior a 3. místo v kategorii MTV, kde vystupovala větší děvčata.

 

„A to není všechno. Přestože se nám nepodařilo získat jednu ze tří medailí z muzikálu, dostali jsme ocenění od poroty a Míši Noskové, která si nás vybrala na svoji narozeninovou oslavu, kde budeme na jejím koncertě s muzikálem vystupovat. A toho si velice vážíme a moc se těšíme,“ dodala vychovatelka. Dětský domov Lipová u Šluknova se stal zároveň letošním skokanem roku.

 

V den velkého finále přišly účastníky podpořit známé osobnosti: Simona Krainová, Helena Vondráčková, Lucie Benešová, Alice Bendová, Libuše Vojtková, Petr Kutheil, Felix Slováček Jr., Martin Dejdar, Pavel Zedníček, Petr Vágner, Josef Vágner a mnoho dalších hvězd.

 

„Chtěla bych touto cestou moc poděkovat Hance Kynychové, bez které by tato soutěž mezi dětmi z dětských domovů neexistovala. Také poděkování patří všem lektorům, kteří se nám věnovali na soustředěních ve svém volném čase a připravili nás na cestu do finále. Velké díky patří  sponzorům, jako je Ventos v Rumburku, Magna Liberec, maturanti Střední lesnické školy ve Šluknově, kteří nám pomohli z realizací náročných příprav kostýmů, díky nim jsme mohli být ubytováni v krásném hotelu Evropa přímo na Václavském náměstí v Praze v době letního a podzimního soustředění,“ děkuje Michaela Modlíková.

01

01

01
Děti z DD v Lipové u Šluknova s Pavlem Zedníčkem a Valerií Zawadskou (vpravo)

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 29.11.2012 / 29.11.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém