Orientační nabídka


 

Velký zájem občanů o názory prezidenta v obcích Děčínska

a
Ve středu odpoledne měl prezidentský pár v doprovodu hejtmanky kraje přichystánu návštěvu obcí a měst na Děčínsku, tedy v nejsevernější oblasti Ústeckého kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 19. října 2011

V Dolních Habarticích, které mají necelých 180 obyvatel, přivítala hosty po půl třetí odpoledne před obecním úřadem starosta Helena Kočková a další zastupitelé. Seznámila prezidenta s postupem prací při odstraňování ničivých povodní ze srpna loňského roku a také zdůraznila fakt, že Václav Klaus je úplně prvním prezidentem, který od vzniku republiky tuto obec navštívil. Před pódiem v centru obce se sešly desítky místních občanů, kteří vyslechli  informace hejtmanky Jany Vaňhové o tom, co kraj spolu s obcemi dělá pro to, aby se následky povodní eliminovaly a hovořila také o toku financí ne sever kraje. Paní Livia Klasuová řekla, že ráda chotě doprovází, poněvadž po tři dny slyší co hlava státu říká a jak argumentuje před občany, ale výstupy v médiích jsou potom zcela odlišné.

Historické město Česká Kamenice (z r. 2005) hostilo prezidentský pár a nejvyšší představitelku Ústeckého kraje v centru města. Po uvítání Martinem Hruškou, starostou téměř šestitisícového města, se prezident setkal s občany na náměstí Míru.  Václav Klaus poděkoval Janě Vaňhové, že pro něj jako představitelka kraje připravila setkání v tak nádherném městě Děčínska. Při besedě, nikoliv monologu, s občany prezident upozornil, že problematika sociálního vyloučení některých občanů z majoritní společností se prohlubovala dlouho a bobtnala až k nedávnému vyústění v konflikty a nepokoje v některých městech a obcích Šluknovska. Prezident mimo jiné řekl, že bychom neměli soudit lidi podle nálepky, kterou mají, ale hodnotit každého podle toho co umí, jaký je a co dělá pro společnost. To se týká Romů i Neromů. Poté se hosté z Prahy a jejich hostitelé z Ústeckého kraje a města setkali s představiteli městského úřadu a na konec pobytu v České Kamenici je čekala prohlídka Poutní kaple Panny Marie, architektonického skvostu České Kamenice.

1
Starostka Helena Kočková s prezidentským párem v D. Habarticích

2
Jana Vaňhová hovoří k občanům

3
Desítky občanů si nenechaly ujít setkání s hlavou státu

4
Na náměstí Míru v České Kamenici

5
Prezident odpovídal na řadu otázek veřejnosti

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 19.10.2011 / 19.10.2011 | Schváleno / Zrušeno: 19.10.2011 / 18.11.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém