Orientační nabídka


 

Velvyslanec USA William J. Cabaniss navštívil Ústecký kraj

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Velvyslanec USA William J. Cabaniss navštívil Ústecký kraj
Hejtman Jiří Šulc se setkal s velvyslancem USA Williamem J. Cabanissem, který přijel do Ústeckého kraje. Návštěvu velvyslance pořádala Americká obchodní komora v České republice ve spolupráci s americkou ambasádou v Praze. Společně s velvyslancem na sever Čech přijeli zástupci soukromého sektoru.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13.6.2006

 

Velvyslanec USA William J. Cabaniss navštívil Ústecký kraj

 

Hejtman Jiří Šulc se setkal s velvyslancem USA Williamem J. Cabanissem, který přijel do Ústeckého kraje. Návštěvu velvyslance pořádala Americká obchodní komora v České republice ve spolupráci s americkou ambasádou v Praze. Společně s velvyslancem na sever Čech přijeli zástupci soukromého sektoru.

     Hejtman se s velvyslancem USA sešel na pracovním obědě na zámku Větruše v Ústí nad Labem. Hlavním tématem setkání bylo podnikání v Ústeckém kraji, priority a plány v oblasti ekonomického rozvoje, potřeby kraje a města pro podporu rozvoje.

     „Mám velký zájem na tom, aby americké firmy podnikaly ve zdravém prostředí. Proto při své návštěvě Ústeckého kraje zjišťuji, co konkrétně by se dalo zlepšit. Během dnešních jednání s podnikateli i zástupci politické sféry jsme prodiskutovali řadu otázek a dohodli určitou platformu budoucího vývoje,“ řekl americký velvyslanec William J. Cabaniss.

     Hejtman Jiří Šulc uvedl, že jedním z největších problémů, který musí řešit zahraniční investoři,  je nedostatečná kvalita a efektivnost administrativy ČR. Investoři řeší i nedostatek technicky vzdělaných absolventů středních a vysokých škol. Hlavní příležitostí pro další rozvoj regionu je výchova vzdělaných odborníků ve všech stupních – od kvalifikovaných pracovníků v dělnických profesích až po vysokoškoláky. „Jsme připraveni pomáhat zejména ve spolupráci s vysokoškolskými subjekty v našem regionu, jejichž počet se zvyšuje. Kromě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem studují budoucí odborníci například na Vysoké škole chemicko-technologické v Mostě, na expozituře Vysoké školy báňské v Mostě a připravuje se i expozitura Vysoké školy strojní v Chomutově,“ uvedl hejtman. Jako důležitou a nedílnou součást vzdělání uvedl i znalost jazyků. „Proto jako člen Rady vlády pro rozvoj lidských zdrojů prosazuji povinnou výuku dvou cizích jazyků už na základní škole. Bylo to uvedeno i v Programovém dokumentu Rady vlády pro rozvoj lidských zdrojů. Ten však od chvíle, kdy z čela rady odešel Martin Jahn, nabral spíše zpětný chod. Při výchově a vzdělávání nových odborníků je potřeba více naslouchat podnikatelskému sektoru, ale to je i úkol pro novou vládu,“ konstatoval hejtman.

     Po pracovním obědě se zástupci kraje a města a společné tiskové konferenci pokračoval velvyslanec USA William J. Cabaniss na setkání se zástupci Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

William J. Cabaniss je velký sportovní fanoušek. Proto mu hejtman Jiří Šulc předal originální dárek.
William J. Cabaniss je velký sportovní fanoušek. Proto mu hejtman Jiří Šulc předal originální dárek.

Velvyslanec USA William J. Cabaniss navštívil Ústecký kraj

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.6.2006 / 14.6.2006 | Zveřejnit od-do: 13.6.2006-13.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém