Orientační nabídka


 

Veselé čtení pro malé pacienty

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
knihovníci
Knihovníci ústecké Severočeské vědecké knihovny stále více opouští svá pracoviště a chodí za Ústečany mimo svá stabilní pracoviště. Snaží se tak představit služby knihovny i těm Ústečanům, kteří možná ani nevědí, že nějaká knihovna v Ústí nad Labem existuje.
Tisková zpráva ze dne 9. prosince 2015
 

 
 

Knihovně se již v létě povedl projekt půjčování knih na koupališti v Brné a začátkem listopadu se zapojila do projektu Kniha do vlaku. Na nádraží Ústí nad Labem západ totiž zřídila malou knihovničku a každý, kdo z tohoto nádraží odjíždí mimo Ústí nad Labem, si do vlaku může z ní vzít knížku na přečtení. Vrátit ji může zpět buď při zpáteční cestě či v dalších městech, kde již tento projekt také probíhá (Žatec, Litvínov a další). Nic to nestojí a je co číst.

 

Nyní vstoupila ústecká knihovna do projektu Čtení pro malé pacienty v nemocnici. Každý z nás ví, že poležet si v nemocnici jako dítě delší dobu je velice nepříjemné. Knihovníci se proto rozhodli, že ten pobyt malým pacientům trochu zpříjemní. Na konci listopadu navštívili dětské oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem spolu s náměstkem pro knihovní služby Miroslavem Bünterem.

 

Chvilku si s nimi povídali o knihovně a potom jim četli pohádky. Dětem se odpoledne s knihovníky líbilo, a proto jej knihovníci zopakují ještě v pondělí 14. prosince.

01
Knihovnice zpestřili pobyt nemocným dětem

 

 

Zpracovala: Iva Opravilová, Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 9.12.2015 / 9.12.2015 | Zveřejnit od-do: 9.12.2015-8.1.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém