Orientační nabídka


 

Větrná bouře poškodila i majetek Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Větrná bouře poškodila i majetek Ústeckého kraje
"Moje velké uznání mají především zaměstnanci ústecké Masarykovy nemocnice, kteří nejen že zajistili pacientům veškerou péči, ale dokázali se v doslova polních podmínkách vypořádat se stěhováním pacientů z prostor akutního příjmu na centrální jednotku intenzivní péče. Všichni prokázali nevídanou odvahu a obětavost," konstatoval hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1. 8. 2005

 

Větrná bouře poškodila i majetek Ústeckého kraje

 

Noční bouře (29. července 2005) doprovázená silným větrem poškodila i majetek Ústeckého kraje. Nejsilněji byla zasažena Masarykova nemocnice Ústí nad Labem, příspěvková organizace, ale následkům přírodního živlu se nevyhnuly ani kulturní památky, zařízení sociální péče nebo školská zařízení v majetku kraje.

            „Obrovské poděkování si zaslouží všichni, kteří se s řáděním přírodního živlu museli vypořádat na místě, ať už se jedná o zaměstnance zařízení sociální péče v Litvínově – Janově, v teplickém domově důchodců nebo v našich zdravotnických zařízeních. Moje velké uznání mají především zaměstnanci ústecké Masarykovy nemocnice, kteří nejen že zajistili pacientům veškerou péči, ale dokázali se v doslova polních podmínkách vypořádat se stěhováním pacientů z prostor akutního příjmu na centrální jednotku intenzivní péče. Všichni prokázali nevídanou odvahu a obětavost,“ konstatoval hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

            Podle zatím shromážděných informací způsobila větrná smršť škody na budovách Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem a Nemocnice Most, poškozeny byly dále střechy Nového hradu v Jimlíně a Muzea v Lounech, kde spadlé hřebenáče ze střechy způsobily škodu na zaparkovaném automobilu. Škody utrpěly také zařízení sociální péče – Domov důchodců a Ústav sociální péče v Litvínově – Janově, Ústav sociální péče také v Litvínově – Janově a Domov důchodců v Teplicích. Větrná smršť způsobila škody také na ústeckých školách Gymnázium Jateční a SOU Trmice. 

„Údaje o škodách nejsou úplné, svodné odbory krajského úřadu je shromažďují postupně podle informací dodávanými řediteli jednotlivých příspěvkových organizací. Také ještě není známa souhrnná výše škod. Majetek Ústeckého kraje je ale proti škodám způsobeným vichřicí pojištěný a už dnes bylo zahájeno vyřizování nahlášených pojistných událostí,“ dodal hejtman Jiří Šulc.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Škody po vichřici v Loučné na Chomutovsku
Škody po vichřici v Loučné na Chomutovsku

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 1.8.2005 / 1.8.2005 | Zveřejnit od-do: 1.8.2005-1.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém