Orientační nabídka


 

Vila v Bílině je zachráněna pro neziskové organizace

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
01
Díky evropským dotacím získaným prostřednictvím Regionálního operačního programu region soudržnosti mohli s využitím vlastních finančních zdrojů otevřít v závěru listopadu zástupci Klubu přátel Josefa Masopusta Víceúčelové komunitní centrum v rekonstrukcí zachráněné historické vile v Bílině.
Tisková zpráva ze dne 27. listopadu 2015
 

 
 

Po slavnostním přestřižení pásky hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, místostarostkou Bíliny Zuzanou Bařtipánovou a výkonným ředitelem Klubu přátel Josefa Masopusta Petrem Procházkou, kterému předcházel symbolický výstřel z historického děla odpálený rukou hejtmana, mohli do nově zrekonstruované vily z přelomu minulých století oficiálně vstoupit první návštěvníci.


Jak řekl Petr Procházka, na prvním místě byla záchrana vily, která bude k dispozici neziskovým organizacím ve městě. „Je výborné, že se tak krásnou historickou budovu podařilo zachránit pro dobré účely,“ dodal hejtman Oldřich Bubeníček. Jak uvedl, s Josefem Masopustem se v minulosti osobně setkal a věří, že se komunitní centrum ponese ve stejném duchu zodpovědnosti a fair play, v jakém fotbalový velikán žil. Také místostarostka Bíliny Zuzana Bařtipánová ocenila rekonstrukci vily ve prospěch zvýšení kvality života obyvatel města v oblasti volnočasových aktivit.


Projekt Víceúčelové komunitní centrum Bílina je součástí celkové revitalizace města Bílina, zejména lokality Mostecké předměstí. Většinu investičních projektů pro veřejný prospěch realizuje město ze svého rozpočtu. Realizovaný projekt je investicí neziskové společnosti, která přispěje k zatraktivnění celé lokality a významné dominanty města.


Klub přátel Josefa Masopusta byl založen v roce 2009 a jeho činnost je zaměřena na pořádání a organizaci akcí spojených s propagací jména a osoby legendy českého a československého fotbalu – Josefa Masopusta, který pocházel z vesničky Střimice u Mostu, jež však kvůli těžbě uhlí vymizela z mapy už po válce.

02
Zastupitel města Bílina Václav Mojžíš, hejtman Oldřich Bubeníček a výkonný ředitel Klubu přátel Josefa Masopusta Petr Procházka (zleva).

04
Akci zahájil hejtman kraje výstřelem z historického děla.

05
Historická budova z přelomu minulých století je zachráněna.


 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 27.11.2015 / 27.11.2015 | Zveřejnit od-do: 27.11.2015-27.12.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém