Orientační nabídka


 

Vinařské Litoměřice přilákaly rekordní návštěvu

1
Ve dnech 16.-17. dubna se v Litoměřicích konal osmý ročník mezinárodní prodejní a soutěžní výstavy pod názvem Vinařské Litoměřice. Výstava se uskutečníla pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové, generálním partnerem výstavy byl Ústecký kraj.
 

 
 

Letošní soutěžní části výstavy se zúčastnilo 98 výrobců vína a v soutěži porotci hodnotili téměř 600 přihlášených vzorků vín. Vítězným vínům a vinařům pak bylo v soutěži uděleno 54 zlatých medailí, 121 stříbrných medailí a 22 dalších významných ocenění.

Výstava byla slavnostně zahájena v pátek 16. dubna za účasti významných hostů, představitelů politického a veřejného života. V úvodní proslovu uvedla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, že Ústecký kraj je známou a proslulou vinařskou lokalitou. „K tradičním vinařským oblastem Žernosecka, Litoměřicka a Roudnicka se přiřadilo i Mostecko, kde se víno pěstuje například na území rekultivovaném po těžební činnosti,“ řekla Jana Vaňhová. Zdůraznila rovněž, že Ústecký kraj je tradičním partnerem této výstavy vín, která si získala kredit mezi odbornou i laickou veřejností.

Podle ředitele výstavy Pavla Kačerovského byl letošní ročník počtem vystavovatelů, soutěžních vzorků vín i návštěvníků zatím největší ve své osmileté historii.

1
Hejtmance Janě Vaňhové poskytl při prohlídce Vinařských Litoměřic odborný výklad ředitel výstavy Pavel Kacerovský.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.4.2010 / 17.4.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém