Orientační nabídka


 

V Mostě soutěží mladí matematici

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
web
Slavnostního zahájení Mezinárodní matematické soutěže Adama Riese, která probíhá do čtvrtka 7. dubna v prostorách příspěvkové organizace Ústeckého kraje Podkrušnohorské gymnázium Most, se vedle zahraničních hostů z Německa zúčastnil také hejtman Oldřich Bubeníček.
Tisková zpráva ze dne 7. dubna 2016
 

 
 

Vítězná desítka nejlepších mladých studentů z 33 finalistů jedenácti školních kol pak pojede v červnu bojovat do německého Annaberg-Buchholz o ceny nejvyšší. "Soutěží, která u nás probíhá již poosmnácté, chceme nejen přiblížit odkaz slavného matematika z 16. století, ale především rozšířit spolupráci na obou stranách hranice,“ říká ředitel mostecké školy Karel Vacek, který představil také souběžně probíhající výstavu o životě a díle Adama Riese. Ten se výrazně zasloužil o rozvoj výuky matematiky a také o její aplikaci do mnoha oblastí reálného života. Jeho odkaz přinesl na zahájení soutěže i samotný autor celého klání a jeden z jeho potomků, německý matematik Normann Bitterlich.

"Matematika je obor, s kterým se v životě neztratíte," pronesl hejtman Bubeníček k soutěžícím studentům s přáním dosáhnout v červnovém závěrečném kole v Německu jen těch nejlepších výsledků.

Mezi největší úspěchy české účasti v soutěži patří druhá místa dvou studentů Podkrušnohorského gymnázia a další tři čtvrtá místa jejich kamarádů z Loun. S ohledem na velkou náročnost a konkurenci je každé umístění v první desítce finálového kola soutěže velkým úspěchem.

web1
 Hejtman Bubeníček se zdraví s potomkem slavného matematika A. Riese Normannem Bitterlichem. Uprostřed ředitel školy Karel Vacek

web2
Mladí účastníci matematické soutěže

web3
Oldřich Bubeníček s ředitelem Vackem při podpisu diplomů pro vítěze soutěže

 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 7.4.2016 / 7.4.2016 | Zveřejnit od-do: 7.4.2016-7.5.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém