Orientační nabídka


 

Hejtman projednal se zástupci Euroregionů hodnocení spolupráce

eu
V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje se sešli 5. února 2018 zástupci Euroregionu Labe a Euroregionu Krušnohoří s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, radním pro regionální rozvoj Zdeňkem Matoušem a pracovníky Krajského úřadu Ústeckého kraje, aby jako vždy počátkem nového roku zhodnotili dosavadní spolupráci a dojednali spolupráci v letošním roce.
 

 
 

Jednatel Euroregionu Krušnohoří František Bína představil přítomným práci euroregionů, roli komisí v procesu hodnocení projektových žádostí a jejich úlohu v iniciaci projektových záměrů a v přípravě rozvojové strategie Euroregionu Krušnohoří do roku 2030. Vysoce ocenil zastoupení odborníků z krajského úřadu v komisích euroregionu – nejen jejich vysokou profesionalitu, ale i ochotu a nasazení v řešení úkolů euroregionu. Ocenil také zastoupení euroregionu v Komisi pro zahraniční vztahy Ústeckého kraje.

Ředitel Euroregionu Labe Vladimír Lipský představil fungování Fondu malých projektů a Monitorovacího výboru. Ocenil podporu kraje při prosazování priorit v programu Interreg V-A, především prioritní osy institucionální spolupráce, která obsahuje Fond malých projektů. V následné příjemné a věcné diskusi byly projednány další konkrétní podněty spolupráce, jako je doplnění komisí pracovníky krajského úřadu, účast euroregionů v zahraničních vztazích kraje, společná příprava nového programu. Předseda Euroregionu Krušnohoří Jiří Hlinka nezapomněl poděkovat kraji za pomoc při překonání přechodného období před zahájením Interregu V-A. Ústecký kraj euroregionům ale i nadále pomáhá a euroregiony si tak vytvářejí finanční rezervu na přechodné období před zahájením nového programu.

eu
Hejtman Oldřich Bubeníček vítá Petra Medáčka, místopředsedu Euroregionu Labe

eu
Jednání se zúčastnil i jednatel Euroregionu Krušnohoří František Bína

eu
Hejtman přivítal i předsedu Euroregionu Krušnohoří Jiřího Hlinku

eu
místopředsedu Petra Medáčka doprovázel ředitel Euroregionu Labe Vladimír Lipský

eu

eu

eu


 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 6.2.2018 / 6.2.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém