Orientační nabídka


 

Mladí fotbalisté z Regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje změřili síly s kluky z Ostródy

Fotbal Ostróda
Čtyři dny zažili díky podpoře Ústeckého kraje mladí hráči Regionální fotbalové Akademie Ústeckého kraji v partnerské Ostródě. Oplatili tímto návštěvu polského týmu z října loňského roku a sehráli dvě dvojutkání s domácí Akademií Pilkarskou Ostróda.
Tisková zpráva ze dne 11. června 2018
 

Odkazy


 
 

S výjimkou zraněných hráčů a hráčů z U14 z Mostu a Ústí nad Labem vyjel do Ostródy kompletní kádr včetně realizačního týmu. Kategorie U14 svůj duel s místním týmem U15 vyhrála 9:4 (v odvetě však padla 0:3). Ještě těžší úkol stál před naší patnáctkou. Domácí postavili tým mladšího dorostu, tedy U16/U17 a bylo to znát. „Vůbec mi to nevadí, naopak, vítám tyhle hodně těžké zápasy. Kluci si sáhli na dno svých sil a proti fyzicky vyspělému soupeři uspěli,“ hodnotil navzdory porážce 1:3 šéftrenér Tomáš Heidenreich. V odvetě se hrálo nerozhodně 2:2.

Kluci si kromě sportu užili také prohlídku města, místní rarity plavebního kanálu, bojiště, na kterém se konala neslavnější středověká bitva u Grunwaldu či trochu zábavy. 


A pokud by vas zajímalo, jak si užili cestu mladí sportovci, tady máte jejich zážitky z cest, tak jak je oni sami popsali: 


"Cesta trvala dlouhých 11 hodin, ale vyplatilo se. Po nedělním příjezdu jsme se ubytovali v příjemném hotelu Dom Polonii.  V pondělí dopoledne jsme absolvovali prohlídku města s průvodcem, viděli jsme hezky udělané prostředí mola na břehu jezera, kostel, amfiteátr i krásný nový stadion, na kterém jsme později odehráli odvety. Pondělní již patřilo fotbalu. Kategorie U14 svůj duel s místním týmem U15 vyhrála 9:4, ještě těžší úkol stál před naší patnáctkou. Domácí postavili tým mladšího dorostu, tedy U16/U17 a bylo to znát.


Úterý bylo „výletním dnem“. Domácí pořadatelé pro nás připravili výživnou hodinku v jumping parku a poté jsme se byli podívat na místní originalitu, plavební kanál, který k přepravě lodí využívá jak vodní plochu, tak kolej. Obojí bylo moc příjemné a hráči si jistě užili i večerní krátké volno ve městě. 

Ve středu dopoledne jsme vyjeli na bojiště nejslavnější středověké bitvy u Grunwaldu, kde v roce 1410 bojoval polský král Wladyslav Jagello se svými vojsky za podpory knížete Witolda proti křižákům. Příjemná průvodkyně nám výklad podala tak, že jsme všichni rozuměli i polsky. Středeční odpoledne bylo věnováno odvetným utkáním. Na hlavním stadionu v Ostródě domácí pořadatelé připravili obě utkání velmi prestižně, zazněly hymny, s následným slavnostním úvodním slovem regionálního politického představitele. A šlo se na fotbal. Kategorie U14 tentokrát na svého soupeře výsledkově nestačila a kvůli horšímu vstupu do utkání prohrála 0:3. V součtu obou duelů ale kategorie U14 zvítězila 9:7 a získala pohár. Tým U15 ještě posunul laťku svého výkonu z prvního zápasu a sahal po výhře. „Kluci se ještě víc adaptovali na dorosteneckého soupeře a podali bez nadsázky skvělý výkon. Seděli jsme s kolegou Vlasákem na tribuně a užívali si to,“ hodnotil Heidenreich. Bohužel sporná penalta v předposlední minutě dala domácím šanci na remízu 2:2 a pro nás tohle bylo trochu trpký konec utkání. Celkově tedy patnáctka ve dvojzápase prohrála 3:5. 
Ani tato lehká fotbalová kaňka nic nezměnila na krásném dojmu, který si z Polska vezeme. Velké poděkování patří Ústeckému kraji za možnost, kterou nám svým partnerstvím dal a rovněž tak polské straně, která pro nás připravila bohatý program. Vzájemná spolupráce bude pokračovat zase v Ústeckém kraji, s velkou pravděpodobností na jaře roku 2019." 

01
Česko-polská konfrontace.

02
Důležitá byla v zápasech i taktika.

 

03
Společná fotografie kluků z akademie.

 

05

 

06
O tyto ceny se hrálo.

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 11.6.2018 / 11.6.2018 | Zveřejnit od: 11.6.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém