Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc podepsal prohlášení o spolupráci se Svobodným státem Sasko

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc podepsal prohlášení o spolupráci se Svobodným státem Sasko
Na ústeckém hradě Střekov bylo dnes slavnostně podepsáno Společné prohlášení o spolupráci mezi Ústeckým krajem, Svobodným státem Sasko, Vládním prezídiem Chemnitz a Vládním prezídiem Drážďany. Za Ústecký kraj dokument podepsal hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5. 2. 2007

 

Hejtman Jiří Šulc podepsal prohlášení o spolupráci se Svobodným státem Sasko

 

Na ústeckém hradě Střekov bylo dnes slavnostně podepsáno Společné prohlášení o spolupráci mezi Ústeckým krajem, Svobodným státem Sasko, Vládním prezídiem Chemnitz a Vládním prezídiem Drážďany. Za Ústecký kraj dokument podepsal hejtman Jiří Šulc, za saskou stranu Henry Hasenpflug, prezident Vládního prezídia Drážďany, Hermann Winkler, státní ministr, šéf Saské státní kanceláře a Karl Noltze, prezident Vládního prezídia Chemnitz. „Srdečně vás vítám na starověkém hradu Střekově, historické dominantě sídelního města Ústeckého kraje. Tato gotická památka, z níž obyvatelé mnoha věků viděli vedle řady radostných událostí také ničivé požáry, války a povodně, je v tuto chvíli místem, hluboce symbolizujícím dnešní den. Když dovolíte, vzpomenu v této souvislosti na německého skladatele Richarda Wagnera, jenž si tu před 165 lety podrobně načrtl svoji budoucí slavnou operu Tannhäuser. Tak jako hudba, a nejen Wagnerova, spojuje národy, tak naše spolupráce spojí v obou zemích samotné lidi; občany, firmy, podnikatele a instituce. Upřímně jsem tomu rád,“ řekl ve své slavnostní řeči mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

Text společného prohlášení projednalo a schválilo 20. září 2006 Zastupitelstvo Ústeckého kraje. V textu obě strany deklarují vůli k úzké spolupráci v mnoha úrovních. Jedná se o podporu a zintenzívnění spolupráce zvláště v oblastech cestovního ruchu, hospodářství, dopravní infrastruktury, zemědělství a lesnictví, rozvoje venkova, záchranářství, životního prostředí, veřejné správy, zdravotnictví a sociálních věcí, kultury, vědy a umění, a také sportu. Obě strany se zavazují k spolupráci v rámci rozvoje výměny informací a zkušeností v uvedených oblastech: „Existují již konkrétní příklady, nezačínáme od nuly. Záchranáři v příhraničí pořádají společná cvičení a také si vypomáhají při zásazích při ochraně zdraví nebo majetku. Výsledkem naší společné spolupráce bylo otevření hraničního přechod Vejprty / Bärenstein, významně spolupracujeme v rámci iniciativy Interreg III nebo při projektu plánování protipovodňových opatření Elbe/Labe, abych jmenoval jen některé z aktivit. Novinkou plynoucí z porhlášení by měla být daleko fuknčknější kooperace mezi zemskými úřady v Sasku a naším krajským úřadem při územním plánování,“ vyjmenoval konkrétní podrobnosti hejtman. Pro konkrétní naplňování cílů společného prohlášení vytvoří obě strany během dvou měsíců po jeho podpisu společný řídící výbor za účelem koordinace a vyhodnocování společných aktivit, které z tohoto prohlášení vyplynou. Řídící výbor sestaví roční plán prací a akcí, které souvisí se spoluprací obou stran a zařídí koordinaci s Česko – Saskou pracovní skupinou. Oblast použití tohoto prohlášení se na saské straně omezuje na Vládní kraje Chemnitz a Dresden a na české straně na Ústecký kraj.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Na budoucí spolupráci si připili (zleva) Karl Noltze, Hermann Winkler, hejtman Jiří Šulc a Henry Hasenpflug
Na budoucí spolupráci si připili (zleva) Karl Noltze, Hermann Winkler, hejtman Jiří Šulc a Henry Hasenpflug

Společné prohlášení podepisují Herman Winkler, Jiří Šulc a Henry Hasenpflug
Společné prohlášení podepisují Herman Winkler, Jiří Šulc a Henry Hasenpflug

Delegaci Svobodného státu Sasko na Střekovském hradě přivítal hejtman Jiří Šulc
Delegaci Svobodného státu Sasko na Střekovském hradě přivítal hejtman Jiří Šulc

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.2.2007 / 5.2.2007 | Zveřejnit od-do: 5.2.2007-5.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém