Orientační nabídka


 

Ústecký kraj začíná zavádět integrovaný dopravní systém

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj začíná zavádět integrovaný dopravní systém
Cestovat s různými dopravci a různými dopravními prostředky jen s jedinou jízdenkou - to by mělo být v blízké době možné v Ústeckém kraji. Kraj navrhuje pro placení jízdného v prostředcích dopravců, kteří budou do systému zapojeni, využívat bezkontaktní čipovou kartu, kterou si cestující budou průběžně dobíjet penězi.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.4. 2008

 

Ústecký kraj začíná zavádět integrovaný dopravní systém

 

      Cestovat s různými dopravci a různými dopravními prostředky jen s jedinou jízdenkou – to by mělo být v blízké době možné v Ústeckém kraji. Kraj navrhuje pro placení jízdného v prostředcích dopravců, kteří budou do systému zapojeni, využívat bezkontaktní čipovou kartu, kterou si cestující budou průběžně dobíjet penězi.   

 

      Základním předpokladem realizace celého projektu je zajištění vzájemného zúčtování uskutečněných plateb. K tomu má docházet prostřednictvím takzvaného clearingového centra.  To by mělo být nástrojem na určení objemu peněz, který si mají navzájem subjekty poslat, také by mělo kontrolovat pohyby na čipových kartách a v neposlední řadě zpracovávat podklady pro státní úřady. Rada Ústeckého kraje na svém posledním, 109. zasedání už doporučila zastupitelstvu poskytnout dar ve  výši 1.785.000,- Kč ve prospěch společnosti ČSAD SVT Praha, s.r.o. na spuštění a provoz takového clearingového centra.

 

     Poprvé se provoz integrovaného dopravního systému v Ústeckém kraji, tedy placení jednou čipovou kartou u více dopravců, a s tím i fungování clearingového centra spustí na začátku května v rámci pilotního projektu. Do něj budou zapojeni dva autobusoví dopravci, kteří zajišťují pro Ústecký kraj dopravu v závazku veřejné služby. Konkrétně Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s. a ČSAD Slaný, a.s.

 

     Jak uvedl vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Jindřich Franěk: „Tyto dopravce jsme vybrali proto, že mají zkušenost s používáním odbavovacího zařízení stejného výrobce a také se vzájemným uznáváním čipových karet s ostatními dopravci v oblastech Královehradeckého, Pardubického, Plzeňského a Středočeského kraje.“ „Doufáme, že fungování v rámci pilotního projektu se osvědčí a do integrovaného dopravního systému se budou moci brzy zapojit i další  dopravci,“ řekl k projektu hejtman Jiří Šulc.

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.4.2008 / 21.4.2008 | Zveřejnit od-do: 18.4.2008-18.5.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém