Orientační nabídka


 

ČÍNA: Kraj na veletrhu BITE a jednání Jany Vaňhové s Wangem Sanyunem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
J.Vaňhová a W. Sanyun
V druhé polovině tohoto týdne je v čínském Pekingu delegace Ústeckého kraje, kterou vede hejtmanka Jana Vaňhová. Kromě prohlídky veletrhu cestovního ruchu BITE 2009 též jednala o budoucí spolupráci kraje a provincie Anchuej. Tu zastupoval její guvernér Wang Sanyun (oba jsou na snímku vedle).
 

 
 

Tisková zpráva z 18. června 2009

V těchto dne pobývá v Číně delegace Ústeckého kraje, v jejímž čele je hejtmanka Jana Vaňhová. Pracovní cesty se účastní rovněž její náměstek Arno Fišera a dále zaměstnanci a úředníci odborů krajského úřadu, které připravily jednak účast našeho kraje na veletrhu BITE (Beijing International Tourism Expo 2009) v hlavním čínském městě Pekingu, a jednak technické a organizační zajištění podpisu Dopisu o budoucí spolupráci (Letter of Intent) mezi Ústeckým kraje a čínskou provincií Anchuej (Anhui). Právě na pozvání guvernéra šedesátimilionové provincie pana Wanga Sanyuna se návštěva uskutečňuje, Ústecký kraj rovněž využil pozvání vládní agentury CzechTourism k prezentaci na zmíněném veletrhu. I ten hejtmanka Jana Vaňhová spolu s doprovodem navštívila. Prezentace Ústeckého kraje v expozici České republiky na mezinárodním veletrhu BITE je premiérová; vloni se tu představilo výhradně odborné veřejnosti na 800 vystavovatelů z 81 zemí celého světa. Účast kraje na veletrhu BITE schválila spolu s dalšími našimi prezentacemi doma i na zahraničních akcích cestovního ruchu a turismu na svých loňských zasedáních krajská rada, stejně jako pracovní jednání zástupců kraje s představiteli anchuejské provincie (11. RÚK z března t.r.).

   Kromě účasti na veletrhu a podpisu záměru o budoucí spolupráci se hejtmanka setkala s mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČR v Číně Vítězslavem Greplem, generálním konzulem v Šangaji Bohumilem Mazánkem a se zástupci provincie Anchuej a Wild Park Hefei (zoologická zahrada) bude jednat o možnosti darů či výměny zvířat mezi zařízeními v Ústeckém kraji a čínskými ZOO. Na sklonku týdne zbude delegaci Ústeckého kraje také chvíle na prohlídku některých zajímavých míst čínského hlavního města.

   Podrobněji se k jednání delegace Ústeckého kraje vrátíme příští týden na webových stránkách kraje a rovněž v červencovém vydání krajských novin Ústeckého kraje (vyjdou 31. 7.). K těmto informacím, které nám poskytli členové doprovodu paní hejtmanky, přidáváme ještě několik jejich aktuálních fotografií z Pekingu…

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

Vítejte

1
Při zahájení veletrhu BITE; v první řadě v bílém je hejtmanka Jana Vaňhová, vedle ní náměstek Arno Fišera

a vedoucí odboru kancelář hejtmanky a zástupce ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje Aleš Konopásek

2
Stánek Ústeckého kraje v expozici ČR na veletrhu BITE

3
Jana Vaňhová a Arno Fišera

b
Z veletrhu BITE v čínském Pekingu...

m
Před podpisem dohody o budoucí spolupráci mezi Ústeckým krajem a provincií Anchuej

o
Hejtmanka Jana Vaňhová a guvernér Wang Sanyun

 

 

 


 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 18.6.2009 / 18.6.2009 | Zveřejnit od-do: 18.6.2009-17.7.2009 | Schváleno / Zrušeno: 18.6.2009 / 17.7.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém