Orientační nabídka


 

Delegace kraje v provincii Anhui – podpis deklarace o spolupráci

1
V podvečer 19. července proběhl slavnostní akt podpisu Deklarace mezi Ústeckým krajem a Provincií Anhui o navázání přátelského vztahu, který za kraj podepsala hejtmanka Jana Vaňhová a za Anhui guvernér Wang Sanyun.
 

 
 

Tisková zpráva z 21. července 2010

 

Poté co hejtmanka Jana Vaňhová strávila den na světové výstavě EXPO 2010, přesunula se celá delegace Ústeckého kraje do provincie Anhui, s kterou kraj vyjednává o spolupráci. Cílem této návštěvy byl právě podpis deklarace o spolupráci mezi provincií a Ústeckým krajem.

Hejtmanku přivítal v Anhui Zhang Dabing, viceprimátor města An’qinq City, který ji doprovodil při prohlídce hor Tianzhu Mountain. Po přesunu do hlavního města Heifei následovalo setkání s Huangem Yazhozu, vedoucím odboru civilní obrany provinční vlády provincie Anhui, který v loňském roce navštívil Ústecký kraj.

Delegace navštívila místní Univerzitu tradiční čínské medicíny, kde si nejprve prohlédla knihovnu historických pramenů této medicíny včetně originálů čínských svazků starších více než 500 let, ze kterých studenti univerzity dodnes čerpají při svém studiu. Počet studentů univerzity přesahuje 10 tisíc, počet učitelů z řad odborníků a lékařů je 1200. Univerzita se skládá z devíti fakult a dvou univerzitních klinik. Jednu z nich navštívila hejtmanka Jana Vaňhová s doprovodem a byla svědkem provádění akupunktury, akupresury a rehabilitačních procesů tradičním čínským způsobem. Jednání mezi delegací kraje a čínskou stranou probíhalo pod vedením nejvyššího přestavitele univerzity prof. Wang Jian. Ten sdělil, že jedna z uvedených klinik byla centrální vládou ČLR vybrána k testování nových technologií a druhá klinika pověřena centrální vládou k rozšiřování zahraničních vztahů. V současné době spolupracují s 23 zeměmi, např. s USA, Kanadou, Austrálií, Švýcarskem. Ústecký kraj deklaroval zájem Krajské zdravotní a.s. o spolupráci v oblasti tradiční čínské medicíny (TCM). Univerzita nabídla 4 oblasti spolupráce:

-          Vybudování zdravotnických základen TCM

-          Vzdělávání ohledně TCM

-          Vědecko-technická spolupráce v rámci TCM

-          Kulturní spolupráce ohledně TCM (čínský pohled – TCM není jen věda, ale i kultura)

 

Obě strany se dohodly na konkrétním zahájení spolupráce:

-          Vyslání odborníků TCM do Ústeckého kraje k výuce a aplikaci TCM

-          Vyslání zájemců o TCM na Univerzitu TCM v Anhui k jejich výuce

 

 

V podvečer 19. července proběhl slavnostní akt podpisu Deklarace mezi Ústeckým krajem a Provincií Anhui o navázání přátelského vztahu, který za kraj podepsala hejtmanka Jana Vaňhová a za Anhui guvernér Wang Sanyun. Z jednání dále vyplynulo, že Anhui má podepsáno celkem 72 smluv na úrovni měst a po dnešním podpisu s Ústeckým krajem 14 smluv na úrovni provincie. Spolupráce s naším regionem je první deklarace podepsaná Anhui se zemí ze střední Evropy.

V rámci večeře pořádané na počest podepsání deklarace viceguvernérkou Hua Jianhui za účasti významných osobností provincie Anhui, byl ze strany delegace Ústeckého kraje kladen důraz na konkrétní formy spolupráce.

 

Provincie Anhui je region v západní části Číny s  68 mil. obyvatel, rozkládající se na rozloze 139,6 tis. km2  Jedná se o nejvíce ekonomicky se rozvíjející region v ČLR. Hospodářská politika provincie je zaměřena na vědu a techniku. Počátky spolupráce mezi krajem a provincií sahají do roku 2007.

 

 

Připravil:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 

1
Deklaraci o spolupráci podepsala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a guvernér provincie Anhui Wang Sanyun

2

3

4
Hejtmanka Jana Vaňhová při prohlídce originálních výukových materiálů na Univerzitě tradiční čínské medicíny

5
Na Univerzitě tradiční čínské medicíny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 21.7.2010 / 21.7.2010 | Účinnost do: 30.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém