Orientační nabídka


 

Kraj předal střední škole do užívání novou výukovou halu v Roudnici

001
Ústecký kraj i v letošním roce pokračuje v modernizaci svého školství. Poslední srpnový den proto byla slavnostně ukončená další rozsáhlá rekonstrukce. Tentokrát se týkala Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Roudnici nad Labem, která patří mezi příspěvkové organizace kraje. Slavnostního ukončení se za Ústecký kraj zúčastnili radní pro školství Petr Jakubec, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Štěpán Harašta a vedoucí investičního odboru Jiří Smrčka.
Tisková zpráva z 1. 9. 2010
 

 
 

Po ukončení generální rekonstrukce v roudnickém areálu Pracner vznikla moderní a prostorná výuková hala, ve které se už v letošním školním roce budou učit žáci učebních oborů automechanik a autoklempíř a také ti, kteří si vybrali maturitní obor dopravní prostředky. Jedná se o jedno z nejmodernějších dílenských zařízení autooborů v České republice.

Jsem nesmírně rád, že máme v Ústeckém kraji vytvořené tak kvalitní zázemí, které nová výuková hala roudnické střední školy nabízí. Mým cílem je, aby kraj postupně modernizoval všechna školní zařízení, která to potřebují a zlepší se tak vzdělávací úroveň dalších oborů,“ uvedl radní Petr Jakubec.

Dělníci zahájili první stavební úpravy v červenci roku 2009. Nyní už je vše připraveno pro názornou a odbornou výuku. Celková doba rekonstrukce nijak nezasáhla do chodu střední školy, protože má k dispozici ještě další výukové prostory. Nová hala je ale předčí svým kvalitnějším a novým vybavením, které odpovídá nejpřísnějším požadavkům. Na žáky tu čekají mimo jiné myčky pro ruční mytí, nejrůznější druhy zvedáků, pneuservis, motorárna a také diagnostické oddělení, kde se naučí prostřednictvím počítačové techniky zjistit poruchu auta.

Moc děkuji Ústeckému kraji za finanční podporu, kterou naší škole a oborům poskytl. Bez jeho pomoci by se nám peníze na rekonstrukci sháněly v dnešní ekonomické situaci jen těžko,“ řekla během komentované prohlídky opraveného areálu ředitelka školy Helena Všetečková.

Rozsáhlou rekonstrukci plně hradil Ústecký kraj. Vyšla na 58 milionů korun. Nové prostory splňují záměr kraje, který vynakládá nemalé finanční prostředky na podporu technických a učebních oborů.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01
Radní Petr Jakubec, ředitelka školy Helena Všetečková a vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Štěpán Harašta (vlevo)
společně přestříhli symbolickou pásku.

02
Zástupci Ústeckého kraje při slavnostním ukončení rozsáhlé rekonstrukce
výukové haly při SOŠ a SOU v Roudnici nad Labem.

03
Moderní výukovou halu si radní s vedoucím odboru osobně prohlédli.

04
05
06

07
08
09
Radní Petr Jakubec měl na starosti slavnostní rozkrojení dortu
ve tvaru SOŠ a SOU Roudnice nad Labem.

10
Zájemci si mohli prohlédnout také slévárnu, která ke střední škole patří.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 1.9.2010 / 1.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém