Orientační nabídka


 

Ústecký kraj aktivně spolupracuje se zahraničím

11
Ústecký kraj v letošním roce realizuje projekt v rámci zahraniční rozvojové spolupráce Ministerstva zahraničních věcí České republiky. Kraj se v projektu soustředil na spolupráci s Republikou Srbsko.
 

 
 

Tisková zpráva z 27. 10. 2010

 

V létě proběhly dvě vzájemné návštěvy, kde se vyjasnilo, jaké problémy budou v projektu řešeny a byly navrženy záměry pro budoucí projekty a spolupráci.

V polovině října se uskutečnila závěrečná návštěva zástupců Ústeckého kraje v Srbsku. Ústecký kraj byl zastoupen odborem regionálního rozvoje a externími experty.

Prvním bodem návštěvy bylo nejprve hlavní město Srbska Bělehrad, kde se zástupci kraje setkali s velvyslankyní České republiky paní PhDr. Hanou HUBÁČKOVOU a tajemníkem pro kulturu a tisk panem Pavlem Baldíkem. Velvyslankyně byla seznámena s projektem, jeho cíli a dosavadním průběhem. Diskutovalo se zároveň o současné politické situaci v Srbsku v souvislosti s jeho připravovaným přijetím jako kandidátské země EU nebo o možnostech další spolupráce srbských měst a Ústeckého kraje.

Program pokračoval ve městě Vršac. Společného jednání na radnici ve Vršci se zúčastnila řada osob. Kromě místostarosty Mirka Dobrosavjeviće a radního pro hospodářství a zdravotnictví Bojana Mandice, kteří celý program zaštiťovali a vedli, se zúčastnili např. i vedoucí ekonomického odboru města Vršac, starosta města Bela Crkva a předseda Rady města Bela Crkva, zástupci národního úřadu práce a zástupce rozvojové agentury pro oblast jižního Banátu.

Hlavním tématem jednání bylo zjištění možností  ze strany Ústeckého kraje k přispění řešení problémů měst Vršac a Bela Crkva. Obě města jako nejpalčivější problém označili vysokou nezaměstnanost.

Diskuse nakonec vyústila v definování hlavních okruhů spolupráce sepsaných do formy Memoranda o porozumění. Toto memorandum bude nyní projednáno v orgánech Ústeckého kraje. Mimo jiné bylo domluveno, že Ústecký kraj zorganizuje navazující projekt i pro rok 2011 a bude se snažit srbské partnery zapojovat i do jiných projektů.

 

Připravila: Lucie Kuželová, ORR

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 27.10.2010 / 27.10.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém