Orientační nabídka


 

Nové výjezdové stanoviště rumburské „záchranky“

Rumburk - ZZS
Nákladem téměř 22 milionů korun bylo z rozpočtu Ústeckého kraje postaveno nové rumburské výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby. Slavnostního otevření byl ve čtvrtek 11. listopadu přítomen rovněž zástupce hejtmanky Pavel Kouda a další hosté.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 12. listopadu 2010

Ústecký kraj je zřizovatelem příspěvkové organizace Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Ta má v současnosti po celém regionu, od jihu v Podbořanech až na sever ve šluknovském výběžku, devatenáct stanovišť s výjezdovými skupinami rychlé lékařské nebo rychlé zdravotnické pomoci. Nejnovější výjezdové stanoviště bylo otevřeno ve čtvrtek 11. listopadu v Rumburku. Už tu sice funguje čtvrt století, ale většina z těch let byla existencí v nevyhovujících podmínkách v areálu zdejší, nyní Lužické nemocnice.  Proto kraj investoval dvaadvacet milionů korun ze svého rozpočtu do postavení zcela nového a moderního objektu s potřebným technickým zázemím i vyhovujícími prostory pro lékaře a další personál.  Novostavba je mezi zmíněnou nemocnicí a plaveckou halou. Tři sanitní vozy se odsud s posádkami dostanou například do Varnsdorfu nebo dolů na jih regionu do deseti minut, sever výběžku pokrývá služba ZZS z Velkého Šenova (například samotný Šluknov, Dolní Poustevna, Vilémov a další obce).

   Jak řekl při slavnostním ceremoniálu zástupce hejtmanky Pavel Kouda, smysluplná investice kraje je dokladem toho, že zdraví a ochrana životů jsou prioritou Ústeckého kraje a zcela nová stavba v Rumburku zase dokazuje, že zdejší region není na okraji zájmů kraje. Slavnostního otevření objektu ZZS se dále zúčastnili i radní ÚK Petr Jakubec, senátor a starosta Rumburku Jaroslav Sykáček nebo ředitel ZZS ÚK Ilja Deyl. Přítomni byli i vedoucí odborů krajského úřadu Petr Severa (zdravotnictví a sociální věci) a Jiří Smrčka (investiční odbor).

   Nový objekt postavil za osmnáct měsíců Děčínský stavební podnik s. r. o. podle projektu rumburské společnosti Proprojekt s.r.o.

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1
Nový objekt výjezdového stanoviště ZZS v Rumburku

2
(Zleva) J. Sykáček, P. Kouda a P. Jakubec při slavnostním otevření nové budovy

3

4
Spolu s P. Koudou a P. Jakubcem se ujal přestřižení pásky také ředitel ZZS ÚK I. Deyl (uprostřed)

5

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 12.11.2010 / 12.11.2010 | Schváleno / Zrušeno: 12.11.2010 / 11.12.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém