Orientační nabídka


 

Ústecký kraj podepsal memorandum o spolupráci se Srbskem

11
V pátek dne 3. června 2011 bylo podepsáno Memorandum o porozumění mezi Ústeckým krajem a čtyřmi institucemi ze Srbska. Za Ústecký kraj podepsala memorandum hejtmanka Jana Vaňhová, za Srbskou stranu memorandum podepsali zástupci měst (opštin) Vršac a Bela Crkva a dále ředitelka Regionálního centra pro sociálně-ekonomický rozvoj pro území Banátu a ředitel Národního úřadu práce.
 

 
 

Podpis memoranda je vyústěním spolupráce navázané během projektu realizovaného v loňském roce za podpory prostředků Ministerstva zahraničních věcí ČR. Podpisem tohoto memoranda všichni zúčastnění deklarovali svůj záměr soustředit se na vzájemnou spolupráci, rozvíjet přátelské vztahy a podporovat vzájemnou spolupráci pro realizaci aktivit podporovaných českou stranou v rámci zahraniční pomoci na poli přípravy Srbska na vstup do Evropské unie.

 

„Z hlediska regionálního rozvoje v rámci Evropy je toto memorandum dalším úspěšným krokem k posílení spolupráce mezi státy, která je prospěšná vždy pro obě strany,“ okomentoval podpis memoranda Radek Vonka, radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch v Ústeckém kraji.

 

Spolupráce se bude soustředit zejména na přípravu dalších společných projektů, řešení nezaměstnanosti, předávání zkušeností v oblasti čerpání fondů EU atd.

 

Připravil: odd. RR a CR ve spolupráci s OTI

1
Smlouvu s připojeným podpisem hejtmanky Jany Vaňhové předkládal srbské straně k podpisu přededa zahraničního výboru Jaroslav Foldyna (v čele vpravo)

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 8.6.2011 / 8.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém