Orientační nabídka


 

Školní program „Třídíme ve škole“ zná vítěze soutěže

up
Ve čtvrtek 23. června se v ZOO Ústí nad Labem sešli žáci a pedagogové škol, kteří aktivně celý rok pracovali v programu Třídíme ve škole. Slavnostní vyhlášení výsledků programu se uskutečnilo pod záštitou Arna Fišery, náměstka hejtmanky Ústeckého kraje.
 

 
 

Akce „Za třídění do zoo“ se zúčastnilo 16 základních a středních škol z Ústeckého kraje, které úspěšně obstály v projektu Třídíme ve škole a výlet do ústecké zoo byl pro ně odměnou před ukončením školního roku 2010/2011.

V amfiteátru zoo proběhlo vyhlášení výsledků soutěže pro letošní školní rok. Školní týmy během roku plnily úkoly zveřejněné na webových stránkách www.tridimeveskole.cz, které se týkaly třídění odpadů. Celkem bylo 10 úkolů, průběžně bodovaných.

„Děkuji všem školám, které se projektu zúčastnily. Třídění odpadu je velice záslužná práce a díky aktivitám školáků se Ústecký kraj v republikovém měřítku zvolna posouvá v žebříčku množství vytříděného odpadu na lepší příčky,“ řekl v úvodu Antonín Terber, předseda výboru pro zemědělství, životní prostředí a venkov Zastupitelstva Ústeckého kraje, který rovněž předával oceněným školám ocenění.

Hodnotné ceny (videokamera, fotoaparát a MP4 přehrávač) byly předány školám umístěných na prvních třech místech a zároveň byla udělena jedna speciální cena za nejlepší akci ke Dni Země. Pro všechny přítomné školy byly připraveny drobné dárky a sladké občerstvení a samozřejmě prohlídka zoo.

Školní vzdělávací program Třídíme ve škole, jehož cílem je pomoci základním a středním školám v environmentální výuce a mezioborovém vzdělávání prostřednictvím zvýšení povědomí o třídění, pracuje již šestým rokem s velkým přispěním Ústeckého kraje a AOS Eko-kom.

Výsledky:

1. místo ZŠ Údlice

2. místo ZŠ Okružní, Most

3. místo ZŠ Albrechtická, Most

Speciální cena (Den Země): ZŠ Roudnice nad Labem

 

a
Vyhlášení vítězů soutěže v amfiteátru v ústecké zoo

b
Školákům poděkoval a poblahopřál Antonín Terber, předseda výboru pro zemědělství, životní prostředí a venkov

v
3. místo obsadila ŽS Albrechtická, Most

z
Na 2. místě skončila ZŠ Okružní, Most

w
Zástupci vítězné školy z Údlic si vedle diplomu odnesli videokameru

u
Tým ze ZŠ Údlice měl z vítězství v soutěži radost

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 24.6.2011 / 24.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém