Orientační nabídka


 

Žáci z Ústeckého kraje bodovali na mezinárodní matematické soutěži

001
V německém městě Annaberg-Buchholz se o víkendu uskutečnilo finálové kolo mezinárodní matematické soutěže Adama Riese, do které se zapojili žáci prim gymnázií Ústeckého kraje a pátých tříd gymnázií spolkových zemí Sasko, Bavorsko/Oberfranken a Duryňsko. Aby se dostali do finále, museli úspěšně zvládnout předchozí kola.
Tisková zpráva ze dne 17. června 2013
 

 
 

Česká část výpravy se v letošním roce skládala ze studentů Podkrušnohorského gymnázia Most, Gymnázia Louny, Gymnázia Litoměřice, Gymnázia dr. V. Šmejkala v Ústí nad Labem, Gymnázia Teplice, Gymnázia Lovosice, Gymnázia Rumburk, Gymnázia Klášterec nad Ohří a Gymnázia Žatec.

V pátek 14. června po příjezdu a ubytování v chráněném přírodním centru Dörfel proběhlo slavnostní zahájení soutěže a poté soutěž smíšených družstev zaměřená především na řešení různých typů hlavolamů. Program byl zakončen táborovým ohněm.

Hlavní část soutěže se uskutečnila v sobotu 15. června v budově Gymnázia Sv. Anny ve městě Annaberg-Buchholz. Řešené úlohy se svou povahou liší od běžných a v mnoha případech mají přímou návaznost na dobu, ve které žil a zabýval se matematikou Adam Ries, významný německý matematik 16. století.

Vítězství a první cenu nakonec vybojoval Ngoc Hung Hoang z Gymnázia dr. V. Šmejkala v Ústí nad Labem a dvě třetí ceny vybojovaly Kateřina Panešová z Gymnázia Teplice a Venuše Jasmína Vokurková z Podkrušnohorského gymnázia Most. „Tento výsledek vypovídá o kvalitní přípravě a vysoké úrovni znalostí a schopností našich studentů,“ řekl Mgr. Michal Smatana z Podkrušnohorského gymnázia v Mostě. „Děkujeme všem studentům, kteří se letošního ročníku této soutěže zúčastnili, gratulujeme úspěšným řešitelům závěrečného kola a těšíme se na nové účastníky v příštím roce. Poděkování patří také vyučujícím, kteří studenty připravovali, a všem, kteří se podíleli na organizaci a zajištění letošního ročníku soutěže,“ dodal Smatana.

Zdroj: Mgr. Michal Smatana, Podkrušnohorské gymnázium, Most

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01

01

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 17.6.2013 / 17.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém