Orientační nabídka


 

Ceny vítězům výtvarné soutěže Kouty krajiny

6
Na hejtmanství byly ve čtvrtek 20. června vyhlášeny výsledky výtvarné soutěže Kouty krajiny Ústeckého kraje, jež měla ekologický podtext. Ceny třem vítězným školním kolektivům předala náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová spolu se zástupci dalších pořadatelů. První cena putuje do ZŠ a MŠ v Tisé.
 

 
 

První ročník výtvarné soutěže Kouty krajiny, jejímž podtitulem je Mysli globálně, jednej lokálně, uspořádal Ústecký kraj spolu s Fakultou životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně a s řadou dalších organizací. Přihlášené práce byly po dobu několika týdnů vystaveny na krajském úřadu; návštěvníci  a občané tu mohli dávat hlasy nejhezčím dílům s tématikou tvorby a ochrany životního prostředí v našem těžce zkoušeném kraji. Hlasovat šlo i elektronicky na speciální internetové stránce soutěže a tak vítězný kolektiv dostal několik tisíc hlasů. 

Diplomy , návštěvu ústecké ZOO a flešky od společnosti EkoKOM převzali mladí výtvarníci ze Základní školy Měcholupy (o. Louny), druzí byli žáci a žákyně Základní školy Most, Okružní ul. -cenou jim byly také diplomy, návštěva ZOO v Děčíně a pobyt na farmě Natural Agro ve Slavošově (původně měla být cena směrována do farmy Camphill v Českých Kopistech, ale ta byla zle poničena červnovou povodní). Vítězem pilotního ročníku výtvarné soutěže pro žáky 2. stupně základních škol a dětí stejné věkové kategorie z víceletých gymnázií se stali mladí výtvarníci ze ZŠ a MŠ v Tisé (o. Ústí n. L. ).  Za dílo „Žijeme tam, kam jiní jezdí na dovolenou“ dostali obdivuhodných 3 494 hlasů. Z rukou Jany Vaňhové převzali vedle obligátních diplomů také vstupenky (s překvapením) do Zooparku Chomutov soubor přednášek o ekologii a lesích v ČR a dodatečně dostane jejich škola i vermikompostér (při vermikompostování se využívá schopnosti žížal přeměňovat rostlinné zbytky na velmi kvalitní organické hnojivo).

(O životním prostředí jsou zásadní informace na www.ekoecho.cz Ústeckého kraje.)

1

2
Jana Vaňhová spolu s kolektivem ze ZŠ Měcholupy

3
2. místo

4
Tvůrčí kolektiv vítězné práce - žáci a pedagogové ZŠ a MŠ v Tisé

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 21.6.2013 / 21.6.2013 | Schváleno / Zrušeno: 21.6.2013 / 20.7.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém