Orientační nabídka


 

Medaile Ústeckého kraje ocenily záchranáře

1
Celkem 53 ocenění za mimořádné výkony předal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček především členům složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje, ale také starostům obcí, členům krizových štábů či úspěšnému seniorskému sportovci. Jednalo se o Záslužné medaile Ústeckého kraje a Medaile hejtmana. V závěru slavnostního aktu dostaly jednotky sborů dobrovolných hasičů 25 obcí od Ústeckého kraje vybavení v celkové hodnotě přes 2,3 milionu korun.
Tisková zpráva ze dne 5. listopadu 2013
 

 
 

„Povodně jsou mimořádnou událostí, které nelze zabránit. Lze jen chránit lidské životy a minimalizovat škody. S tímto úkolem se hasiči, policisté, lékaři i vojáci, stejně jako dobrovolní hasiči i dobrovolníci z řad veřejnosti vypořádali se ctí a patří jim za to velký dík a uznání. Medaile Ústeckého kraje jsou formálním vyjádřením těchto díků. Přestože je předávám s radostí, doufám, že v příštím roce to bude pouze za úspěchy z dob klidných, že se povodně nebudou co nejdéle opakovat,“ řekl v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček.

Záslužné medaile Ústeckého kraje určené pro členy složek IZS převzalo z rukou hejtmana pět zdravotnických záchranářů, čtyři dobrovolní hasiči, šest vojáků, kteří se podíleli na odklízení následků povodní, a deset profesionálních hasičů. Medaile hejtmana mají širší spektrum určení, proto jsou mezi oceněnými starostové obcí stižených povodní (Hřensko, Děčín, Janská, Těchlovice, Dobkovice), členové krizových štábů měst, také všichni tři pracovníci krizového řízení z kanceláře hejtmana Krajského úřadu Ústeckého kraje nebo bývalý ředitel hasičů v kraji Jaroslav Novotný. Medaili za reprezentaci kraje v oblasti sportu získal také Václav Panocha, desetibojař a medailista z atletického mistrovství světa seniorů.

Hejtman Bubeníček a radní Martin Klika v závěru ještě předali 25 obcím vybavení pro jednotky sboru dobrovolných hasičů. Jednalo se o 3 kusy zásahového obleku  a 6 kusů hadic, pro každou obec v celkové ceně 93 533 Kč.

Partnerem předávání medailí byla společnost NET4GAS, kterou zastupoval ředitel LP&PR Martin Kolář.

FOTO: Mgr. Zbyněk Šebesta, OTI

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

1
V úvodu poděkoval všem oceněným hejtman Oldřich Bubeníček. Vedle něj sedí Martin Kolář z NET4GAS.

2
Záslužné medaile Ústeckého kraje převzalo pět členů Zdravotnické záchranné služby ÚK

3
Nejvíce medailí obdrželi, jistě zaslouženě, profesionální hasiči

4
Medaili hejtmana přebírá za vzorné plnění povinností starostky obce Těchlovice Jaroslava Hýlová. Oceněn byl mj. Stanislav Dostál, vedoucí ekonomického odboru krajského úřadu (v řadě oceněných první zleva)

5
Z ocenění se radoval plk. Jaroslav Novotný, bývalý ředitel krajského ředitelství HZS (první vpravo)

6
Zástupci obcí a sborů jednotek dobrovolných hasičů si převzali darovací dekret a výbavu v hodnotě přesahující 90 tisíc korun.

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 5.11.2013 / 5.11.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém