Orientační nabídka


 

Krajské projekty prevence kriminality pro zvýšení bezpečnosti

1
V úterý 7. října proběhlo představení projektu „Bezpečné oddělení v Nemocnici Most“, na lůžkovém oddělení ORL. Projekt instalace bezpečných uzamykatelných skříněk byl podpořen v rámci prevence kriminality prostředky od Ústeckého kraje. Proto v nemocnici nechyběl ani krajský radní pro sociální věci a bezpečnost Martin Klika.
 

 
 

Jedná se o pilotní projekt zaměřený na situační prevenci v Nemocnici v Mostě. Je realizován ve spolupráci s Komisí pro prevenci kriminality Rady města Mostu. Na pokojích byly umístěny uzamykatelné skříňky pro úschovu osobních věcí a cenností pacientů. Pro ověření tohoto preventivního opatření bylo zvoleno lůžkové oddělení ORL, které patří k nejvytíženějším oddělením z hlediska četnosti hospitalizace pacientů. „V případě, že se toto opatření osvědčí, bude projekt doporučen k realizaci nejen na dalších odděleních mostecké nemocnice, ale i v dalších nemocnicích, které patří do sítě Krajské zdravotní, a.s.,“ řekl radní Martin Klika.

Celkem bylo pořízeno 33 uzamykatelných skříněk s vlastním klíčem za cenu 40 tisíc korun.

Odbor sociálních věcí realizoval v letošním roce také projekt zaměřený na vytvoření a distribuci spotu na téma „domácí násilí“. Tato prevence se zaměřuje na cílovou skupinu zejména dětí a mládeže, nevyjímá však ani dospělé. Spot byl distribuován společností ŠIK CZ s.r.o., která veřejnou zakázku realizovala, do všech středních škol a poloviny základních škol působících v Ústeckém kraji, které jsou „napojeny“ na informační systém Školní informační kanál (Projekt ŠIK). Po dohodě s dodavatelem bude spot rozeslán v rámci této sítě i ostatním školám v rámci celé ČR.

1
Na pokojích pacientů jsou nové uzamykatelné skříňky na uložení osobních věcí

2
Při představení projektu nechyběl krajský radní pro oblast bezpečnosti Martin Klika

3
S lékaři z mostecké nemocnice na snímku zcela vpravo Karel Giampaoli, vedoucí oddělení sociální práce krajského úřadu


 

 


 

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 7.10.2014 / 7.10.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém