Orientační nabídka


 

Děti na startu brzy naplní tělocvičny i v Ústeckém kraji

projekt
Celorepublikový projekt pořádaný Českým svazem aerobiku - Děti na startu slaví úspěchy i v Ústeckém kraji. Projekt je určený pro děti od 4 do 9 let. Vyškoleni byli již první instruktoři, kteří chtějí dětem vrátit radost z pohybu zábavnou formou. Pilotní projekt na celý školní rok se plánuje právě v Ústeckém kraji.
 

 
 

Děti na startu je celonárodní projekt nezávislé iniciativy Česko se hýbe. „S realizací projektu nám tady velmi pomáhá vedení Ústeckého kraje, jsme vděčni zejména za pomoc náměstkyně hejtmana v oblasti školství, mládeže a sportu paní Jany Vaňhové, díky které se nám podařilo vzbudit zájem u pedagogů a plánujeme rozjet  pilotní kurzy v Chomutově, Kadani, Jirkově, Vejprtech, Lounech, Mostě, Rumburku, Třebenicích, Teplicích a především v Ústí. Rovněž si vážíme podpory Ústeckého kraje při školení lektorů v jednotlivých městech,“ říká koordinátorka projektu Děti na startu Jitka Literová.

 

Po celé České republice už dva roky s radostí a bez stresu z výkonů cvičí stovky dětí od 4 do 9 let, více i méně pohybově nadané, štíhlé i s nadváhou, ale všechny s nadšením – a to je podstatou projektu Děti na startu. V současné době probíhají kurzy v Železném Brodu, Semilech, Kladně, Ostravě a Praze.

 

Odborně vyškolení trenéři a instruktoři ve školách, družinách, kroužcích, mateřských školkách, sportovních klubech i fitness centrech pomáhají dětem rozvíjet základní pohybovou motoriku, koordinaci, obratnost, rychlost a sílu. „Především je ale chceme naučit základy ovládání vlastního těla, jak správně běhat, udělat kotrmelec, skákat, padat, nebo se nebát míče. Právě všeobecná sportovní průprava děti komplexně připraví na pozdější zvládání specializovaných sportovních disciplín a sport je přitom nepřestane bavit,“ upozorňuje Jitka Literová.

 

Výuka je pestrá a zábavná. Dětem se pohybová aktivita po deseti minutách mění. Malí sportovci se nejdříve věnují atletice, pak gymnastice, v půlce hodiny se přejde na míčové hry, motorická cvičení a na závěr nechybí ani soutěže.

 

Specifický přístup k různým věkovým skupinám je pro trenéry velmi náročný, proto je odborníci z projektu Děti na startu pravidelně školí. „Nenecháváme nic náhodě. Hodiny pro mladší věkové skupiny jsou zaměřeny spíše na hru. Se staršími se naopak provádějí náročnější cviky. Ve výsledku opouštějí naše kurzy sebevědomé děti, které jsou řádně připraveny na vytouženou sportovní dráhu. Ať již zájmovou nebo profesionální. Mnohem rychleji se učí, dělají větší pokroky a sport provozují s opravdovým přirozeným zájmem,“ upřesňuje Jitka Literová.

 

 

děti na startu

děti na startu

děti na startu


zdroj: Český svaz aerobiku

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 17.4.2015 / 17.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém