Orientační nabídka


 

Dokončení D7 i tunel v Bílině. Také o tom se hovořilo na setkání hejtmana s ŘSD

01
Ředitel Správy Chomutov Ředitelství silnic a dálnic Martin Vidímský jednal s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem a náměstkem Jaroslavem Komínkem o výstavbě nových komunikací na území kraje a údržbě a modernizaci stávající sítě silnic I. třídy. K dobrým zprávám patří kromě dokončení dálnice D7 v roce 2025 také stanovení termínu zahájení prací na vybudování tunelu, která má zásadním způsobem ulevit dopravou přetížené Bílině. Také zde se jedná o rok 2025.
Tisková zpráva z 12. září 2019
 

 
 

Setkání vedení kraje a ŘSD v úzkém kruhu se již stalo milou tradicí. Pravidelné koordinační schůzky přispívají k dobré vzájemné informovanosti a sladění prací na silnicích v majetku státu i kraje. „Spolupráce s chomutovskou správou je na regionální úrovni výborná. Daří se nám koordinovat výstavbu či opravy od úrovní samospráv až po běžnou provozní údržbu přímo na silnicích,“ zhodnotil v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček.

Kromě pokračování výstavby dálnice D7, kdy v příštím týdnu budou zahájeny práce na zkapacitnění obchvatu Panenského Týnce, se hovořilo o přípravách na vybudování Kladrubské spojky, která má ulevit především Teplicím. Mezi menší plánované investice patří úpravy ústeckého rondelu nebo dobudování bypassu u okružní křižovatky na silnici I/13 v Bílině. V příštím roce by také ze strany ŘSD mohlo dojít k realizaci opatření vedoucích ke zvýšení rychlosti na silnici I/13 mezi Bílinou a Mostem.

„Kromě výstavby nových nesmíme opomíjet údržbu a úklid stávajících silnic. Zde je velmi důležitá spolupráce mezi ŘSD a Správou a údržbou silnic Ústeckého kraje. Těší mě, že se ŘSD podařilo zajistit zhotovitele oprav a věřím, že výsledek pocítí především řidiči, a to jak na kvalitě cestování, tak na bezpečnosti,“ shrnul náměstek Jaroslav Komínek.

Na setkání se jednalo také o opravách mostů a přípravě dalších staveb, které si zaslouží detailnější projednání.

1
Ředitel Správy Chomutov ŘSD Martin Vidímský na jednání u hejtmana Oldřicha Bubeníčka

2
U jednání o komunikacích nechyběl náměstek pro dopravu a silniční hospodářství Jaroslav Komínek. Vpravo vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Jindřich Franěk.

3
Na krajském úřadu se sešli zleva Vít Plechatý, Marek Sotona a Martin Vidímský z ŘSD, hejtman Oldřich Bubeníček, náměstek Jaroslav Komínek, vedoucí odboru dopravy Jindřich Franěk a kancléř hejtmana Luboš Trojna

4
Situace vedení trasy bílinského tunelu

5


 


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 12.9.2019 / 12.9.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém