Orientační nabídka


 

Krajská zdravotní získala pro mosteckou nemocnici 12 tisíc ústenek od společností skupiny United Energy

Celkem 39 tisíc roušek přivezli ve středu 25. března 2020 Ing. Milan Boháček, generální ředitel United Energy, a. s., a Ing. Petr Horák, ředitel společnosti Severočeská teplárenská, a. s., Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnici Most, o. z., a také městu Most a Litvínov k rozdělení organizacím, které v obou městech poskytují základní kritické služby. Mostecká nemocnice z tohoto počtu dostala 12 tisíc ústenek.
 

 
 

KZ_logoVážíme si každé takové pomoci, která pro zaměstnance Krajské zdravotní do našich nemocnic přichází ve dnech, kdy je ochranných pomůcek pro zdravotníky v České republice stále ještě nedostatek. Děkujeme firmě EPH za dar 12 tisíc ústenek, který se dostal jejím prostřednictvím do České republiky,“ řekl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

Dvanáct tisíc ústenek přijali za mosteckou nemocnici ředitel zdravotní péče Nemocnice Most, o. z., MUDr. Petr Najman spolu s hlavní sestrou Mgr. Šárkou Gregušovou. Oba ocenili pomoc nadace a poděkovali za poskytnutí jednorázových roušek, které podle nich spotřebují denně velké množství. Ústenky totiž používají jako opatření proti šíření koronaviru. „Ústenky využijeme jako jednorázové pomůcky pro pacienty a personál,“ uvedl MUDr. Petr Najman.

Potřebný zdravotnický materiál byl do České republiky transportován z Číny. Obsahem dodávky byl i jeden milion roušek, které zakoupily i J&T a EPH. Šlo o první část z dodávek, na které obě skupiny vyčlenily přes 215 milionů korun. Dodávka byla rozdělena rovným dílem mezi Česko a Slovensko. Další část pomoci by měla dorazit v nejbližších dnech.

Pro Českou republiku určených 500 tisíc roušek již bylo distribuováno především do regionů, ve kterých poskytují společnosti skupiny EPH dodávky tepla.  Jedním z nich je i Mostecko.

Fotografie z akce najdete na www.kzcr.eu

 

Zdroj: info@kzcr.eu

 
Zodpovídá: Ing. Luboš Trojna
Vytvořeno / změněno: 26.3.2020 / 26.3.2020
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Covid-19 archiv
 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém