Orientační nabídka


 

V týdnu se konala již 98. schůze Rady Ústeckého kraje

Rada Ústeckého kraje
Ve středu 13. května proběhlo v pravidelném termínu jednání Rady Ústeckého kraje. Na tiskovém brífinku se zástupci médií výstupy z jednání prezentovali hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a 1. náměstek hejtmana Martin Klika.
Tisková zpráva ze dne 14. května 2020
 

 
 

Rada Ústeckého kraje navrhla Zastupitelstvu rozhodnout o poskytnutí věcného daru 27 jednotkám sboru dobrovolných hasičů napříč regionem v podobě technického vybavení (motorové stříkačky a dýchací přístroje) v celkové hodnotě přes 6 miliónů korun. Vybavení je již krajem nakoupeno.

Dále Rada navrhla Zastupitelstvu rozdělit finanční prostředky v rámci dotačního programu na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky sboru dobrovolných hasičů, podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek integrovaného záchranného systému (dále jen Program). Původní celková alokace Programu ve výši 17 milionů korun byla o 3,5 miliónu korun pokrácena. V rámci Programu tak navrhla Rada rozdělit celkem 13,5 miliónu korun. Prostředky budou využity na opravy, modernizace nebo rekonstrukce cisternových automobilových stříkaček, pořízení nových vozidel nebo na podporu výstavby či rekonstrukci požárních zbrojnic.

Pořadatelé akcí v rámci Programu rodinného stříbra Ústeckého kraje pro rok 2020 ruší další akce. V letošním roce se tak neuskuteční Žatecká dočesná (63. ročník), 30. národní festival dechových orchestrů FEDO, Mostecká slavnost a Mezinárodní hudební festival Česká Kamenice. Kraj doporučil zrušit také konání tradiční akce Dožínky v městysu Peruc, které byly naplánované v termínu 5. září.

V rámci Programu obnovy venkova navrhla Rada Zastupitelstvu rozhodnout o rozdělení dotací jednotlivým městům a obcím. Původní alokace programu ve výši 29,3 miliónů korun byla pokrácena na 16,2 milióny korun. Dotace slouží především malým městům a obcím ke zvelebování venkova a podpořeno by mělo být celkem 64 projektů. Peníze budou využity na obnovu a rozvoj venkovské zástavby, chodníky a místní komunikace a administraci projektových žádostí.

Rada rovněž vyjádřila souhlas se záměrem transformace iniciativy „Terezín – město změny, zájmové sdružení právnických osob“ do právnické osoby zřízené Ústeckým krajem. Nová právnická osoba by měla mít podobu krajské příspěvkové organizace s názvem „Pevnost Terezín, p. o.“

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 14.5.2020 / 14.5.2020
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém