Orientační nabídka


 

D7 bude mít u Loun šest nových kilometrů

D7
Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu dálnice D7 u Loun. V rámci stavby dojde ke zkapacitnění stávající dopravně a bezpečnostně již nevyhovující dvoupruhové silnice I/7 na dálnici D7. Kromě ministra dopravy Karla Havlíčka se slavnostního zahájení stavby za Ústecký kraj zúčastnil náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek.
Tisková zpráva ze dne 14. září 2020
 

 
 

„Silnice z Prahy do Chomutova je dlouhodobě přetížená, a tak se konečně dočkáme pohodlnějšího a hlavně bezpečnějšího cestování. Tato silnice je pro kraj velmi důležitá a proto jsem moc rád, že se v posledních letech začalo stavět na všech částech. Kompletní dokončení v roce 2025 tak vidím reálně,“ uvedl náměstek Komínek.

Necelý rok od slavnostního zahájení obchvatu Panenského Týnce se tak zahajuje stavbu dalšího důležitého úseku na D7, zkapacitnění obchvatu Loun. Obchvat bude po rozšíření na dálniční čtyři pruhy bezpečnější a přispěje také k plynulosti dopravy. „Blízko zahájení je také dálniční úsek u Chlumčan, na který aktuálně probíhá výběrové řízení na zhotovitele. Na zbývající tři úseky ve Středočeském kraji jsme v letošním roce získali územní rozhodnutí a probíhá příprava ke stavebnímu řízení, u posledního úseku D7 u Postoloprt řešíme změnu dokumentace pro územní rozhodnutí s ohledem na hladinu stoleté vody,“ představil aktuální stav přípravy dálnice D7 generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Dálnice D7 umožní po přestavbě rychlé a hlavně kapacitní spojení českého vnitrozemí s oblastí Saské Kamenice a návazně se státy Evropské unie.

01
Třetí zleva poklepal na základní kámen náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek

02
Vpravo stojí ministr dopravy Karel Havlíček

 

03
Šestikilometrový úsek by měl být hotový v roce 2022

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 14.9.2020 / 14.9.2020 | Zveřejnit od: 14.9.2020
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém